Dagboek van een Moestuintje 07

Dagboek van een Moestuintje 07 lege moestuinbak
Deze week geen dagboek van een moestuin per dag, er gebeurt namelijk niet zo veel. Ik weet niet hoe het met jouw AH moestuintjes gaat? Met die van mij gaat het niet zoals ik het zou verwachten. Na het verpotten van de groenten zoals de broccoli, kropsla etc groeit het echt nauwelijks en verpieterd waar je bij staat. En nee het staat niet te warm of staat te droog. Nee het krijgt water en liefde. Gelukkig groeien de kruiden dan weer wel en de komkommer van de HEMA. Kijk mee wat er deze week is gebeurt!

Op goede vrijdag schepte ik het aarde in mijn moestuinbak op mijn zolderbalkon los. Uiteraard met een bedoeling

Dagboek van een Moestuintje 07 plaksla zaaien
Ik zaaide er plaksla in. Volgens het zakje mocht het al vanaf maart buiten gezaaid worden. Het is nu april en op mijn moestuinbalkon vriest het niet echt meer. Soms is het daar zelfs bloedwarm voor deze tijd van het jaar.

Dagboek van een Moestuintje 07 sperziebonen buiten
Ook heb ik het aangedurft om mijn sperzieboonplantjes buiten te zetten. Binnen werden het echt lange stengels. Dus lekker diep de grond in en nu van de echte zon buiten gaan groeien.

Dagboek van een Moestuintje 07 aardbeienplantje van vorig jaar
Het aardbeienplantje wat ik vorig jaar kreeg begint dit jaar weer. Kortom even de dode blaadjes er af gehaald. Hopelijk gaat het plantje het dit jaar beter doen dan vorig jaar. Vorig jaar had ik namelijk maar twee aardbeien.

Dagboek van een Moestuintje 07 paprika verpotten
De paprika heb ik ook verpot. Ik heb wel een paar plantjes bij elkaar in een grote pot gezet, bij gebrek aan potjes.

Dagboek van een Moestuintje 07 verhuizing komkommerplantjes
De komkommer, tomaat en paprikaplantjes gaan overdag maar even op het balkon van de zon genieten. Kortom van de moestuinkamer naar het moestuinbalkon.

Dagboek van een Moestuintje 07 moestuin plantjes
Al die moestuinpotjes van de Albert Heijn die ik heb verpot staan ook lekker buiten. Misschien groeit het dan wat harder als ze echt even volle zon krijgen.

Dagboek van een Moestuintje 07 komkommer enzo in de zon
Ook de komkommer, tomaat en paprika plantjes staan in het zonnetje. Nog wel in de mand zodat ik het ’s avonds of gewoon bij koud weer snel naar binnen kan krijgen.

Dagboek van een Moestuintje 07 radijsjes loof
De radijsjes is een van de weinige groenten die het wel goed doen van de Albert Heijn moestuintjes. Moet je dat loof zien.

Dagboek van een Moestuintje 07 radijsjes in aantocht
Als je al dat loof wat opzij houdt dan zie je ook al wel radijsjes in wording. Strakjes dus verse radijsjes door de sla?

Dagboek van een Moestuintje 07 peterseliezaad
De peterselie heb ik ook pas in een andere pot gezet en zo in de vensterbank doet de peterselie het best goed. Je ziet al hele kleine peterselieblaadjes er aan komen.

Dagboek van een Moestuintje 07 basilicum blad
Over de kruiden mag ik niet echt klagen nog van de Albert Heijn moestuintjes. Zo zie je hier op de foto al heel goed dat dit basilicum is. Nog even doorgroeien en dan heb ik een paar basilicumblaadjes bij de pasta.

Dagboek van een Moestuintje 07 selderij groeit
Ook de selderij en tijm groeien redelijk door. De tijm gaat niet zo heel hard, maar je ziet het heel langzaam groeien (alleen de foto wordt niet echt mooi). De selderij groeit lekker weelderig.

Dagboek van een Moestuintje 07 weelderige dille
Net als de selderij groeit de dille ook lekker weelderig in de keukenvensterbank.

Dagboek van een Moestuintje 07 kleine bosaardbeien
Ik weet niet wat ik hier van moet denken. De bosaardbeitjes blijven zo klein, ik betwijfel of ik er dit jaar nog bosaardbeitjes kan eten?

(118 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-23 No articles on this date.