Sneak Peek Maart 2015

pimpelmezen van knopen
Van het creatief kunstwerkje van de foto hierboven was ik wel onder de indruk. Knap gemaakt en mooi. Ik kwam het eind deze maand tegen bij Veritas in Mechelen waar ik was voor een signeersessie van Sven Ornelis. Natuurlijk ben ik deze maand ook druk geweest met de moestuintjes en ben ik zelfs weer eens bij een event geweest. Kijk maar mee wat ik heb gedaan!

Persoonlijk
armbandje chic le freak rondje achterberg
Soms moet je jezelf een cadeautje geven, ik vond dat ik het wel verdiend had en gaf mijzelf deze suède armband met keramiek hart van Chic le Freak cadeau.

Een rondje gewandeld in Achterberg. Britt paste daar onder andere op een stel schapen.

Muurschildering
Treinproblemen op een maandagochtend. Gelukkig kon ik meerijden met een medereiziger. Ik werd nu aan de andere kant van de Daalse tunnel afgezet en al wandelend naar mijn werk maakte ik een foto van deze muurschildering in Utrecht.

kleuren dubbelbloemige hortensia
Zomaar een vrije dag opgenomen. Wat was dat lekker! Zo heb ik maar weer eens heel mindfull een tijdje zitten kleuren.

Lief! De Intratuin in Barneveld heeft een doorstart gemaakt en om hun klanten te bedanken gaven ze hortensia’s weg. Ik kreeg een speciale een dubbelbloemige hortensia.

nieuwe fiets
Ook kocht ik deze maand een nieuwe fiets. Niet voor het dagelijkse gebruik naar het station, maar om in het weekend samen met Michel een stuk te fietsen. Hij op de mountainbike ik op de elektrische fiets. Ik kocht er gelijk een leuke fietstas van Lief! erbij, zo kan ik ook nog wat meenemen voor onderweg!

tulpen blutsgeschwister tasje
Kleur en lente in huis! Een bos met tulpen in allerlei kleuren. Heerlijk al die verschillende kleuren in een bos bloemen!

Deze maand was ik ook op zoek naar een nieuw tasje, eentje die niet te groot was, waar wel alles in paste en ook niet te zwaar zou zijn. Het werd dit tasje van Blutsgeschwister. Ik vond de sluiting zo leuk, zo als een ouderwetse knipportemonnee.

Oude Bus
Leuk met deze oude oldtimer bus werden we naar de locatie gebracht waar de lunch van het Karvan Cévitam event was. Tijdens de busrit liet Victor Mids zijn kunsten zien.

souvenir Victor Mids stemmen
Dit is mijn souvenir van Victor Mids, een kaart die ik vrijwillig had gekozen, die ik ook weer ‘zomaar’ opnieuw uit het pakje kaarten haalde en die opeens uit zijn iPhone kwam…

Het lijken niet zo’n belangrijke verkiezingen die van de Provinciale Staten en van het Waterschap, maar je stem laten hoor is wel belangrijk! Ik heb dus gewoon gestemd.

project paashaas beeldjes in Utrecht
Fröbelen! Deze paashaas maakte ik en het lijkt best wel toch?

Deze bonte mix van beeldjes zag ik tijdens een lunchwandeling in Utrecht. Even een fotootje van maken.

Signeersessie Sven Ornelis
Ik volg hem, hij volgt mij en hij bracht een kookboek uit. Op zaterdag had hij een signeersessie in Mechelen en zijn we dus naar Mechelen gegaan om De Would Be Chef te kopen. Heel toevallig is Sven Ornelis een bekende Vlaming, hij is de ochtend-dj bij Q-Music.

kreatief met knopen streetart
In Mechelen ben ik ook even de Veritas in geweest, waar je allerlei dingetjes kan kopen voor de creabea’s. Aan de wand hing dit, pimpelmezen gemaakt met heel veel knopen. Daar moest ik wel even een foto van maken!

Beetje omgelopen in Mechelen, in de regen (jammer genoeg), maar dan kom je wel dit soort dingen tegen en nu zie ik ook pas dat in de poort nog meer kunst hangt.

Moestuin
prei
Prei groeit echt zo hard zo naast een luidsprekertje met goede muziek!

AH Moestuintje in t groot hema sperziebonen komkommer tomaat
In onze Appie hadden ze het AH moestuintje in het groot nagemaakt. Was eigenlijk ook wel een goede aanpak voor mij denk ik.

Bij de HEMA kocht ik ook een moestuinpot om sperzieboontjes te kweken. Vorig jaar had ik daar een prima oogst van dus dit jaar weer hoop ik. Ernaast stonden minikweekkasjes met komkommer- en tomaatzaadjes. Leuk om ook eens komkommer te gaan kweken.

radijsjes in pot
Oops de radijsjes groeiden uit hun kleine potje. Tijd om te verpotten. Hopelijk gaat dat goed in deze bloempot.

krulpeterselie laatste moestuinpotjes sla in bakjes
Mijn allerlaatste moestuinpotje die ik nodig had: de krulpeterselie! Mijn vader had hem nog!

Nog een tip van mijn vader: oude plantenbakjes gebruiken om de plantjes allemaal per stuk te verpotten. Zo zien mijn maar liefst 20 slaplantjes er best professioneel uit!

komkommer ontkiemd komkommer verpot
Na vier dagen ontkiemd de komkommer van de HEMA al. Dat ziet er goed uit dus!

Weer een weekend later is het al weer tijd om de komkommer in een grotere pot te zetten. Moet je eens kijken wat een kluit het plantje al heeft na die paar dagen.

Paprika
Ja! Eindelijk, na heel lang wachten kwam ook de paprika op. Schijnt langer te duren als de plantjes niet voldoende warmte krijgen.

Food
eten uit tip chocolade smelten
Koken anno 1982, bloemkool met pindakaas. Ik heb het wel een heleboel aangepast naar anno 2015.

Slagroom die op moest, chocolade, eieren en suiker in huis hebben: chocolademousse maken dus!

nieuwe pan
Mijn Jamie Oliver pannetje wordt oud. Trekt krom en dergelijke, dus tijd voor een nieuw koekenpannetje. Deze bij de Albert Heijn vond ik er wel degelijk uit zien en eens wat anders een witte koekenpan.

kibbeling eten havermoutkoekjes van Koopmans
Op vrijdag ga ik ’s ochtends altijd na mijn vader. Deze keer was ik even mee gegaan naar het dorp. Nieuwe spijkerbroeken kopen voor hem en moestuinpotjes ruilen bij de Albert Heijn (gewoon aan de balie hoor). Bij die Albert Heijn staat een visboer op vrijdag, dus had hij het idee om samen kibbeling te gaan eten. Daar zeg ik dus geen nee tegen.

Leuk van Koopmans kreeg ik een pak mix om Havermoutkoekjes mee te bakken. Daarbij zat dus al een doosje havermoutkoekjes. Ha dat wordt dus smullen bij de thee.

Pickwick Double Green wageningse bol
Pickwick heeft ook nieuwe theetjes Pickwick Double Green. Ben vooral benieuwd naar de Double Green Komkommer Munt.

Tijdens het shoppen in Wageningen kwamen we langs een slager die een kraampje buiten had, daar lagen Wageningse bollen. Die hebben we meegenomen naar huis en heerlijk als lunch gegeten op een wit bolletje. Een Wageningse bol is overigens een gehaktbal met kaas en de bal is omwikkeld met spek.

ah groentesticks havermoutkoekjes
Ik probeerde ook de AHtoGO groentesticks en spreads. Ziet er best leuk uit hè zo’n foto van bovenaf.

Ik bakte ook havermoutkoekjes, echt lekker! Lijken een beetje op de biokoeken die ik weleens meenam van de Broodfiets die ooit op het Smakkelaarsveld in Utrecht stond.

Paaseitjes van Jamin
Paaseitjes van Jamin, gekke smaken uitproberen zoals stroopwafel, merengue, suikerspin… noem maar op.

(45 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-11-17 No articles on this date.