Moestuin-tv: Van Hollandse Bodem

van Hollandse bodem
Inmiddels ook het moestuinvirus te pakken? Nu kan je acht koppels gaan volgen die strijden om de beste moestuin in Van Hollandse Bodem. Een programma wat lijkt op Heel Holland Bakt maar dan in de moestuin. De eerste aflevering is inmiddels al weer geweest en is het leuk? Ik vind het wel grappig eigenlijk en kneuterig.

Over Van Hollandse Bodem

Van Hollandse Bodem is een programma wat afgeleid is van het BBC-programma The Big Allotment Challenge. In zes afleveringen strijden acht koppels met elkaar over wie de beste boontjes kweekt, wie de mooiste bloemen en er werd ook nog gekookt. De presentatie is in handen van Tooske Ragas en de juryleden zijn Jonathan Karpathios, chef kok en schrijver van de Echt Eten kookboeken en Dieneke Klompe, biologisch kweker. De acht koppels zijn heel verschillend, koppels die veel ervaring hebben in de moestuin en koppels die eigenlijk hun informatie over moestuinieren vooral van internet afhalen. Daarnaast zijn het stelletjes, vrienden, vader en dochter en zelfs collega’s die meedoen als koppel. Het programma speelt zich af binnen de muren van kasteel Amerongen. Het programma is elke donderdagavond, behalve op 2 april, te zien op NPO 1 om 20:30. Wie heeft de beste moestuin straks? Bij het programma hoort ook een website wat in magazine style is gemaakt.


Trailer: Van Hollandse Bodem – EO

Wat vind ik er van?

Eigenlijk vond ik het wel een grappig programma. Hoe koppels echt zo serieus aan de gang gaan met de mooiste sperziebonen uit te zoeken, het moest wel heel precies zijn. Een aantal dingen heb ik wel gemist, maar ik denk dat ik de tweede aflevering nog wel een keer wil zien. Gewoon die strijd bekijken Waarom staat er een vogeldrinkbakje in de moestuin van de buren…? en die fanatisme waarmee de moestuinders in hun moestuin aan de weer zijn. Al denk ik dat ik niet veel moestuintips van het programma ga leren, maar ik heb ook weinig baktips geleerd van Heel Holland Bakt dus. Wat ik trouwens ook leuk vind is dat het programma vlakbij mijn woonplaats is opgenomen. Herkenbare beelden dus! Wist je trouwens dat Heel Holland Bakt in Leersum wordt opgenomen en Van Hollandse bodem in Amerongen en dat die beide dorpen gewoon naast elkaar liggen. Leuk weetje…

Op Uitzending Gemist kan je Van Hollandse Bodem nog eens terug zien!

(22 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.