Ik wist het – Chantal van Gastel

Lezen en ik, soms lees ik veel en soms veel te weinig. Op dit moment weer weinig. Nu ik het laatste boek van Chantal van Gastel, Ik wist het, zag, had ik het idee dat boek wil ik lezen. Herkenbaarheid over hoe je leven een andere richting geeft en vooral over dat je dingen eigenlijk al van te voren weet (terwijl dat eigenlijk niet kan).

Op de achterflap van Ik wist het

Een betoverend verhaal over liefde, vriendschap en geloven in jezelf Mia Robbins is niet het type dat de gebaande paden bewandelt. Puur op intuïtie zegt ze haar baan in de marketing op om haar eigen bloemenwinkel te beginnen. Niet in het drukke nieuwe deel van het centrum, maar op het idyllische stationsplein dat al in haar jeugd haar hart gestolen heeft. Mia zet alles op alles om een succes van haar winkel te maken. Maar de magie van de bloemen brengt haar meer dan ze had verwacht. Ze ontmoet Feo. Hij is ondernemend en levenslustig. De man van wie ze – letterlijk – altijd heeft gedroomd. En alsof dat nog niet verwarrend genoeg is, vinden plots allerlei mysterieuze boodschappen hun weg naar haar. Al snel wordt Mia de levens van iedereen om zich heen ingezogen. Als een magneet trekt ze bijzondere verhalen aan. Dit blijft niet onopgemerkt door Axel, een verslaggever die De Haai wordt genoemd. Hij heeft zijn eigen binding met het winkelplein en naar een bijzonder verhaal is hij altijd op zoek. Durft Mia haar gevoel te blijven volgen, ook als dit meer van haar vraagt dan ze zich ooit had kunnen voorstellen? Hoezeer mag ze betrokken raken bij de levens van anderen? En hoe kan ze ervoor zorgen dat de man van haar dromen ook de man van haar leven wordt?

Wat vind ik van het boek?

Nou zo rigoureus als Mia haar leven van richting veranderd dat heb ik niet, of eerlijk gezegd ik heb het er de lef niet voor hoe graag ik het misschien ook zou willen, de eeuwig twijfelende weegschaal. Over het van te voren al iets weten, dat ken ik wel. Ik ben een kei in het voorspellen van treinstoringen bijvoorbeeld en nog wel een paar andere kleine dingen. Zelf vind ik dat dat gewoon één plus één bij elkaar optellen is hoor. Dit boek is gewoon een romantisch boek van een vrouw die haar droom volgt en ook haar droomman ontmoet, alleen de liefde zoals zij het voor zich ziet laat zich niet zo snel doen lukken. Ik vond het een leuk boek, beeldend beschreven, het zou zo de kerst-familiefilm van 2015 kunnen worden.

Titel: Ik wist het
Auteur: Chantal van Gastel
Uitgever: The House of Books
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789044344868
Genre: Chicklit
Winkelprijs: 19,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.