Freubelweb – Loes Verhoeven

Vroeger kon ik haken en breien, alleen ben ik dat echt verleerd. Jammer eigenlijk want je kan zulke leuke dingen maken, zo maakte mijn moeder de leukste poppenkleertjes met allerlei moeilijke breisteken en inbreipatronen en maakte ze ook zo een gehaakte trui voor mij. Ik neem het me ook wel voor om dat fröbelen weer op te pakken, maar ergens in mijn hoofd is het er te druk voor, maar als ik dan weer leuke fröbelboeken zie, dan heb ik toch wel zoiets van dat wil ik ook weer kunnen. Daarom kon ik het boek Freubelweb van Loes Verhoeven niet laten liggen.

inkijken freubelweb haken

Over de site: Freubelweb

Iets meer dan drie jaar geleden richtte de schrijfster van dit boek, Loes Verhoeven, de site Freubelweb op. Dit werd een verzamelplek voor al die leuke patronen en inmiddels is het een site waar steeds meer mensen die leuke patroontjes vinden. De leukste patronen en vooral technieken zijn verzameld in dit kleurrijke boek.

inkijk freubelweb vilten

Over het boek: Freubelweb

Het boek behandeld de onderwerpen: breien, haken, stof, vilt, borduren en papier. Elk hoofdstuk begint natuurlijk met wat je allemaal nodig hebt en vervolgens leer je stapsgewijs alle technieken en daarna begint het echte werk wat uiteraard ook in stappen is uitgelegd. Uiteraard krijg je heel veel tips en handig adressen en sites waar je al je hobbymateriaal kan kopen, of die van leuke hobbybeurzen en hobbymarkten. Op de laatste pagina van het boek kan je overigens nog al je fröbelideetjes kwijt.

inkijk freubelweb borduren

Wat vind ik er van?

Zoals ik al eerder schreef, ik zag dit boek liggen en dacht gelijk dit boek wordt van mij. Leuke ideetjes en je leert gelijk weer de technieken of zoals in mijn geval ik fris ze weer even op. Het leuke aan dit boek is dat er meerdere technieken in behandeld worden. Verder is het gewoon een heel vrolijk boek door al die vrolijke kleurtjes van de creaties die zijn gemaakt in het boek! Zeker leuk voor een beginnende fröbelaarster!

Titel: Freubelweb
Auteur: Loes Verhoeven
Uitgever: Bertram + De Leeuw
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789461561466
Winkelprijs: 17,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(49 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.