De Tuin op Tafel 01/2015

De Tuin op Tafel 01/2015Dit jaar ben ik opnieuw bevangen van het moestuintjes-virus, mede mogelijk gemaakt door een grote supermarkt. Elke week publiceer ik dan ook de ontwikkelingen van mijn tuintje via deze link. Vorig jaar was mijn eerste jaar in het moestuinieren en nu ga ik dus verder. Kortom informatie over alles wat over moestuinieren gaat is welkom, dus ook dit jaar lees ik weer de Tuin op Tafel. Dit is een magazine over moestuinieren en koken. Nu is natuurlijk de andijvie, noem maar iets uit het AH moestuintje, niet gelijk groot genoeg om te koken, maar ooit breekt ook die tijd aan. Tijd dus om inspiratie op te doen!

In dit nummer: De Tuin op Tafel 01/2015

Het kon je misschien ontgaan zijn, als je die hele supermarkthype hebt gemist maar dan toch: de start van het moestuin seizoen is begonnen! Na de winter kan je eindelijk weer beginnen met je moestuinplan, dingen verbouwen in een kas en kan je op zoek gaan naar de juiste zaden. Verder leer je ook hoe je een eigen kruidentuin aan moet leggen, vertelt Angelo je alles over ecologisch tuinieren en lees je van alles over het binnen kweken van plantjes (handig voor al die AH moestuintjes-kwekers). Naast moestuinieren staan er dit keer ook veel recepten in van onder andere Yvette van Boven, Miss Foodwise, Wim Balieu en recepten uit Snel & Gezond met Superfoods. Verder ook een interview met moestuinierster en foodblogster Marleen van Es over haar moestuin en haar nieuwste kookboek (inclusief recepten) en lees je een reportage over het moestuinproject Margarethaland in de Haagse Mariahoeve.

Wat lees ik nu allemaal

Natuurlijk lees ik het hele magazine van voor naar achter uit. Sommige artikelen vind ik interessanter dan andere. Zo is het stuk van Yvette van Boven wel leuk, maar heb over haar al veel gelezen in andere magazines, daarentegen het stuk over Marleen van Es vond ik weer leuk omdat zij nog niet bekend is en net haar eerste boek uitbrengt over een onderwerp wat mij wel interesseert (en ze is natuurlijk foodblogster). Verder vind ik alle moestuinartikelen interessant en dat mag best meer, de recepten moeten echt niet de overhand krijgen. Hopelijk staan er dus in het hoogseizoen qua moestuin meer over de moestuin in en moeten we oudere nummers van de Tuin op Tafel gebruiken voor de recepten bijvoorbeeld. Heb ik wat aan de tips uit de Tuin op Tafel met mijn kleine moestuintje op het balkon? Ja hoor, zo is die tip met die petflessen slim, zo kan ik tenminste al mijn plantjes kwijt uit mijn Albert Heijn moestuintje (en de rest wat ik aan het kweken ben). Kortom, wil je meer leren over moestuinieren dan is De Tuin op Tafel erg leuk!

(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-18 No articles on this date.