De Campus – Nathalie Pagie

De Campus Nathalie PagieHet was al weer een tijdje geleden dat ik een boek heb gelezen. Ik heb daar echt manies van of eigenlijk is het meer, eindelijk neem ik de tijd en de rust om te gaan lezen. Soms is het zo druk in mijn hoofd dat de concentratie om een boek te lezen gewoon ontbreekt. Misschien wel herkenbaar? Deze keer koos ik voor het boek De Campus, leek me wel een leuk boek om te lezen, gewoon omdat ik op een hogeschool werk en ook wel wat met uitwisselstudenten doe.

Op de achterkant van: De Campus

Cleo van Laerhoven gaat vijf maanden studeren aan de University of Alberta in Canada. Ze heeft het aanvankelijk enorm naar haar zin, tot een van Cleo’s docentes op een ochtend dood wordt aangetroffen. De politie denkt in eerste instantie aan zelfmoord. Maar als korte tijd later ook haar assistente op gruwelijke wijze sterft, wordt er een moordonderzoek gestart en slaat de sfeer op de campus om.En niet alleen de sfeer: na een prachtige Indian summer verdwijnt de wereld onder een dik pak sneeuw en daalt de temperatuur tot ver onder het vriespunt. Cleo raakt verstrikt in een web van intriges, waarin niemand is wie hij lijkt te zijn. Lukt het haar de Canadese kou te trotseren en de campus levend te verlaten?

Wat vind ik van het boek?

Het is een boek wat snel leest. Je hebt het boek zo uit en je hoeft niet veel verbanden te leggen over hoe en wat. De dader had ik overigens niet op het oog hoor. Dus de afloop is wel weer spannend. Wat ik wel vervelend vond is dat de hoofdpersonage Claire ook wel Cleo wordt genoemd. Leuk zo’n bijnaam maar dat had van mij niet gehoeven. Herkenbaar? Zo’n campus als in Canada hebben we niet echt, al begint De Uithof in Utrecht daar wel op te lijken. Qua studeren, studentleven, het uitwisselstudent zijn komt er weinig uit. Wel dat je als uitwisselstudent vooral op elkaar bent aangewezen (wat wel klopt). Het boek is leuk om eens te lezen, maar daar blijft het wel bij.

Titel: De Campus
Auteur: Nathalie Pagie
Uitgever: Boekerij
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789022567784
Genre: Literaire Thriller
Winkelprijs: 15,00
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-21 No articles on this date.