Dagboek van een Moestuintje 04

Zondag 8 Maart 2015
Dagboek van een Moestuintje tijm
Leuk wanneer je ’s ochtends wakker wordt en ook de tijm is ontkiemd en best wel veel te gelijk!

Dagboek van een Moestuintje het laatste moestuintpotje krulpeterselie
Mijn allerlaatste moestuintje die ik nog nodig had: krulpeterselie. Ik kreeg hem van mijn vader in ruil voor de prei. Feestje dus, het is me gelukt de tuin compleet te krijgen. Nu nog afwachten of alles echt gaat groeien. Zo duurt de aubergine en de aardbei eigenlijk best lang… Ach ik ben soms ook wel wat ongeduldig!

Dagboek van een Moestuintje complete moestuintje
Zie mijn complete moestuintje. Oké één leeg gat, maar dat zijn de radijsjes en die staan in de rode pot ernaast.

Dagboek van een Moestuintje selderij gaat groeien
Kijk ook de selderij gaat beginnen met groeien.

Dagboek van een Moestuintje cherrytomaten
Oeh en ook de cherrytomaten gaan groeien!

Dagboek van een Moestuintje
De kropsla ging best snel bij mij en was ook best veel. Mijn vader had een slimme oplossing. Hij bewaarde de plantenbakjes waarin je bijvoorbeeld viooltjes koopt en daar doet hij zijn plantjes in. Ik kreeg een paar bakjes mee en kijk eens hoe professioneel dat er uit ziet! Na 20 slaplantjes te hebben verpot vond ik het wel prima. Waar moet ik het straks laten als het echte kroppen sla zijn??

Maandag 9 Maart 2015
Dagboek van een Moestuintje dille verpotten
Het blijkt dus dat dille eigenlijk niet in de kleine kweekpotjes van de Albert Heijn gezaaid mogen worden. Kortom snel overzetten dan maar? Hier zie je opnieuw dat het papier echt niet is vergaan.

Dagboek van een Moestuintje dille geplant
Nou hopelijk gaat de dille het doen. Ik heb dus het potje er afgehaald en daarna zo in de grote pot gezet zodat ik zo min mogelijk aan de wortels van de dille heb gezeten. Zou de dille het dan toch doen? Ik snap nu wel dat mijn dille van vorig jaar het helemaal niet wilde doen. Ik had toen tig plantjes in 1 potje gezaaid, zo leek het te moeten volgens de omschrijving. Niet dus. Eigenlijk moet je 1 zaadje in 1 grote pot zaaien en dan wordt het een grote dille plant die je eigenlijk niet nog meer moet verpotten.

Dagboek van een Moestuintje radijsjes water geven
Even weer een rondje water geven, we beginnen met de radijsjes.

Dagboek van een Moestuintje komkommer
Donderdag pas in de potjes gedaan en nu al komt de komkommer van de HEMA op. Dat is echt snel hè? In slecht vier dagen al ontkiemen!

Dinsdag 10 Maart 2015
Dagboek van een Moestuintje rucola kiemt
De rucola had ik vrijdagavond pas in het potje gedaan en nu ontkiemt het al. Gaat goed zo. Wordt wel veel sla eten denk ik… Gelukkig blijft de veldsla wat achter qua aantal opkomende zaadjes.

Dagboek van een Moestuintje komkommer groeit echt
Niet de allermooiste foto, maar goed in mijn mini-kasje groeit de komkommer echt.

Woensdag 11 Maart 2015
Dagboek van een Moestuintje broccoli ontkiemt
De broccoli ontkiemt ook als een speer, al na 4 dagen!

Dagboek van een Moestuintje aubergine ontkiemd
Aubergine was het eerste moestuinpotje wat ik kreeg en wat ik zaaide. Eindelijk zie ik iets beginnen te ontkiemen!

Dagboek van een Moestuintje komkommerplantjes met blaadjes.
De komkommers van de HEMA gaan echt als een tierelier, nog even en dan kan ik ze dit weekend al verpotten.

Dagboek van een Moestuintje ontkiemende tomaatplantje HEMA
Ook de tomaatjes uit het HEMA mini-kweekkasje gaan al ontkiemen.

Dagboek van een Moestuintje nieuwe blaadjes radijs
De radijs krijgt inmiddels de blaadjes die het hoort te hebben. De eerste blaadjes van een plant, het kiemblad, ziet er altijd een afwijkende vorm dan normaal.

Dagboek van een Moestuintje wortels uitgeplant
De wortels stonden in mijn moestuinpotje erg op een kluitje. Tijd om te verpotten. Ik heb ze maar in een diepe moestuinpot gezet.

Donderdag 12 Maart 2015
Dagboek van een Moestuintje aubergine gaat nu goed
De aubergine is nu echt flink ontkiemd en groeit hard, eigenlijk net als de broccoli en rucola die ik ook pas een paar dagen geleden heb gezaaid.

Dagboek van een Moestuintje Sperziebonen ontkiemen
Eén sperzieboonzaadje ontkiemd. Fijn! Ook de bosaardbei is vandaag ontkiemd, alleen het blaadje is zo klein dat er echt heel moeilijk een foto van te maken is.

Dagboek van een MoestuintjeDe komkommer en tomaat gaat echt goed zo in het minikweekkasje van de HEMA.

Vrijdag 13 Maart 2015
Dagboek van een Moestuintje moestuintje van mijn vader
Zo ook mijn vader heeft zijn moestuintje helemaal compleet. Ik heb hem even geholpen om de zaadjes in de potjes te doen. Trouwens wat ik niet wist, bij de Albert Heijn in Doorn kon je dus vandaag, vrijdag 13 maart, je dubbele moestuinpotjes ruilen voor degene die je nog niet had. Kortom 2 inleveren en weer 2 andere potjes er voor terug. Hoe lang ze dit doen, geen idee…

Dagboek van een Moestuintje aardbeienplantje
Gisteren was de foto niet zo goed gelukt, heel onscherp, maar vandaag lukte het beter. De bosaardbei is ook eindelijk ontkiemd!

Dagboek van een Moestuintje lenteui!
Eén sprietje lente-ui in aantocht. Nu is het alleen nog wachten op de paprika en krulpeterselie en dan is alles echt ontkiemd. Alleen vraag ik me af of de paprika nog wel gaat ontkiemen… Het is wel de Yolo Wonder paprika.

Dagboek van een Moestuintje komkommer tegen het dak
Uhm… de komkommer groeit tegen het dag van het mini kweekkastje. Het gaat dus eigenlijk veel te goed…. wanneer kan ik mijn eerste komkommers gaan eten?

Zaterdag 14 Maart 2015
Dagboek van een Moestuintje prei verpot
Vandaag ben ik aan het ‘verpotten’ geslagen. Sommige kiemplantjes groeiden gewoon veel te snel. Tijd dus voor grotere potjes. Ik ben begonnen met de prei. Wat een iele plantjes zo en dat moet dan straks prei worden. Ik heb nu 10 preiplantjes over.

Dagboek van een Moestuintje broccoli veel te groot
Wat een lange stelen die broccoli. Dit is echt hard gegaan.

Dagboek van een Moestuintje broccoli in potjes
De broccoli heb ik goed diep in de potjes gedaan. Als dat straks 10 echte broccoli planten gaan worden… pfieuw dat wordt dus broccoli recepten gaan zoeken.

Dagboek van een Moestuintje Rucola in de potjes
Straks ook nog eens 10 rucola plantjes. Als het nu deze zomer klaar is zou het helemaal mooi zijn!

Dagboek van een Moestuintje kluit van komkommerplantje
De komkommerplantjes zijn nu zo’n 10 dagen geleden gezaaid en moet je nu kijken wat een kluit dit plantje al heeft… en 10 dagen geleden was het gewoon een zaadje.

Dagboek van een Moestuintje grote pot komkommerplantje
Komkommerplanten worden groot dus een grote pot. Ik heb nu 5 komkommerplantjes overgehouden. Meer wordt echt veel te veel.

Dagboek van een Moestuintje
Vijf cherrytomaatplantjes hebben ook een eigen pot gekregen.

Dagboek van een Moestuintje spinazie, veldsla en aubergine
De spinazie, veldsla en aubergine kwamen niet zo heel goed op. Dus die konden mooi met elkaar in dit bakje.

Dagboek van een Moestuintje andijvie tomaatjes hema
Van de andijvie had ik 2 plantjes die op kwamen. Van de HEMA tomaatjes heb ik vijf plantjes overgehouden. Samen met die van de AH Moestuintjes heb ik straks misschien wel heel veel tomaatjes deze zomer.

Dagboek van een Moestuintje
Het schijnt dat bieslook ook een grote plant kan worden. Nu zijn het nog kleine iele sprietjes. De bieslookplantjes staan nu grappig genoeg in een oude bieslook-pot. In een ver verleden heb ik ook ooit geprobeerd bieslook te kweken.

Dagboek van een Moestuintje basilicum
Misschien moest ik nog wel even wachten, maar doordeweeks heb ik veel minder tijd voor het moestuintje dus nu maar een beetje pielen met kleine basilicum plantjes.

Dagboek van een Moestuintje selderij
Het schijnt dat elk van dit stekje grote selderijplanten moeten gaan worden. Pff nu waren ze nog wel wat iel hoor.

Dagboek van een Moestuintje tijm
De tijm was nog kleiner dan de selderij, maar toch kon ik die beter verpoten. Kennelijk wat sterker qua wortels al.

Dagboek van een Moestuintje
Oeh nog maar vier potjes over in de moestuin: krulpeterselie, lente-ui, paprika en de bosaardbei. De bosaardbei en lente-ui zijn inmiddels al ontkiemd. Op de krulpeterselie en de paprika moet ik nog wachten. Zal me benieuwen of de paprika überhaupt nog gaat ontkiemen.

Dagboek van een Moestuintje
Grote moestuinbak maar weg gedaan en de vier overgebleven moestuinpotjes op een bordje gezet.

(525 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-23 No articles on this date.