Sneak Peek Februari 2015

Valentijnskaart
Geen spannende maand in februari, maar ik heb wel sneeuw gezien, heb de lente zien komen, heb iemand verrast met uilenkoekjes en iemand verraste mij met een Valentijnskaart. Verder heb ik geproefd van het vlees van Koopeenkoe.nl, probeerde ik worteltjesthee en at ik koekjes van ons buurmeisje.

Persoonlijk


gedichten fietsen bedekt met sneeuw
Deze maand ben ik eens naar een vergadering gelopen, op de fiets was het glad (en sowieso zijn de dienstfietsen echt niet fijn om op te fietsen). Onderweg kwam ik onder andere dit gedicht tegen op een hekwerk:

De huur betaald, de stoep geschuurd
Een goede visboer in de buurt
Een meid die als ze naast je gaat
loopt te zingen over straat

Ook in februari lag er weer sneeuw… wat nu geen winters in Nederland?

Bosje rozen
Soms moet je jezelf verwennen. Ik kocht deze roosjes met een bosje bosbessentakjes erbij en maakte dit ervan.

Codes in de Sysselt heel veel codes in de Sysselt
Het was weer drie weken geleden dat we hebben gelopen. Het weer was goed, kortom tijd om de wandelschoenen aan te trekken. In de Sysselt kwamen we allerlei gekapte bomen tegen met allerlei codes…

Van al die gecodeerde, gekapte bomen hebben ze dus planken gezaagd al leek het hier op een soort van bosbingo.

sneeuwklokjes valentijnskaart
Zomaar tijdens een lunchwandeling sneeuwklokjes tegenkomen, lente is in aantocht!

Zomaar een Valentijnskaart of nou zomaar… Laat ik nu weten dat ik niet de enige ben die deze kaart heeft ontvangen.

De Noordzee bij Scheveningen
Mooi weer, vrije dag en gewoon even het hoofd leegmaken. We gingen weer eens een strandwandeling maken. Op de foto leek het niet druk in Scheveningen maar echt een winkelstraat zou graag al die mensen die op de boulevard liepen in hun winkelstraat hebben, zo druk.

muurschildering in Utrecht doorkijkje langs eeuwenoude grachtjes in Utrecht
Zonnig weer, strak blauwe lucht… de ingrediënten om tijdens de lunch even naar buiten te gaan even door Utrecht wandelen. Zo kom je deze muurschildering tegen en even verderop dit doorkijkje bij een eeuwenoud grachtje.

snailmail pom amsterdam
Lief van Marijke Mol kreeg ik snailmail!

Deze sjaal van Pom Amsterdam vond ik echt zo leuk, die fietsen.

mini clubman1100 50.000 volt
Nog een lunchwandeling door Utrecht gedaan, daar zag ik deze oude auto staan. Het bleek een Mini te zijn zo op de voorkant te zien. De achterkant leek daar ook wel op, maar de voorkant lijkt meer op een oude Opel dacht ik. Het bleek om precies te zijn een Mini Clubman 1100 te zijn.

En dan zie je opeens een stoeptegel met 50.000 volt er op tijdens je lunchwandeling. Wat is dat? Ik ben op onderzoek gegaan en onder deze tegels blijkt dus echt leidingen te lopen waar 50.000 volt op staat. Deze tegels liggen er voor het geval dat men daar wil graven en zo per ongeluk hele delen van Utrecht zonder stroom zetten (of bijvoorbeeld het spoor, want dat loopt er vlak langs…).

Moestuin


moestuinpotje albert heijn
Eindelijk eens geen smurfen, voetbaldingetjes maar minimoestuintjes sparen bij de Albert Heijn. In deze potjes vond ik de bieslook en aubergine. Die komen straks dus in mijn mini-moestuin op het balkon!

Moestuintje van mijn vader Moestuintje van mij
Mijn vader spaart ook een moestuintje en kijk eens wat hij al heeft verzameld. Ook buren helpen mee en gelukkig mijn vader helpt mij ook met zijn dubbele moestuinpotjes!

Zo lief, van een collega kreeg ik haar moestuinpotjes, ze had er maar liefst 10! Samen met de paar die ik weer met de boodschappen had en de dubbele er uit moest ik deze potjes nu weer in orde maken, zodat de zaadjes kunnen ontkiemen. Van mijn avonturen met het Albert Heijn moestuintje komt elke zondagochtend een “Dagboek van het Moestuintje” online.

moestuinpotje albert heijn radijsjes ontkiemt
Jawel op 21 februari gezaaid en op 26 ontkiemd: de radijsjes!

Food


Kibbeling
Zomaar op een vrijdag kibbeling eten bij mijn vader, lekker en vooral gezellig!

Koop een koe Broodlokaal lekkers
Via Facebook kwam ik in contact met Koopeenkoe.nl. Ik kreeg van hun een pakketje opgestuurd met twee verschillende soorten vlees in ruil voor twee recepten. Het vlees wat ik kreeg was van de koe met oormerk 6567.

Nadat we bij Het Broodlokaal in Zeist hadden geluncht konden we het niet laten om wat lekkers mee te nemen. Op de foto: bollo de arroz (muffins met topping), ontbijtmuffins en suikervrije Havermoutkoeken (ook voor het ontbijt).

Uilenkoekjes Ingepakt tartaartje
Deze stempel koos ik bij MeinCupcake.de en had al gelijk iemand in gedachten waarvoor ik koekjes ging bakken met dit patroon er op. Ze was blij met de uilenkoekjes mee!

Van Koopeenkoe.nl kreeg ik runderworst en tartaar opgestuurd. Met de tartaar maakte ik natuurlijk ingepakte tartaartjes. Zo lekker.

Tiramisu van Britt en Tom
Britt en Tom hebben deze maak weer tiramisu gemaakt en dat was genoeg voor bijna een weeshuis. In ieder geval was het erg lekker!

Worteltjes thee koekjes van buurmeisje
Deze “worteltjes thee” van Numi had ik zien staan bij de EkoPlaza, twijfel, twijfel en een dag later toch maar gekocht. Ik ben wel benieuwd naar ‘Carrot Curry” thee.

En dan gaat de bel en staat het buurmeisje voor de deur met een tas vol doosjes. Ze verkocht koekjes voor een schoolproject. Daar kan ik geen nee tegen zeggen toch? In ieder geval hebben we weer koekjes bij de thee en ook nog eens met chocolade!

Valentijnscupcakes
Van Oetker kreeg ik een pakket toegestuurd met hun nieuwe eetbare cupcakevormpjes en nog meer dingetjes om Valentijns cupcakes te maken. Dit is er één van!

quinoa sushi serveerplank
Van AH to GO kreeg ik quinoa sushi, ik was dus niet in een trein of op een station toen ik het at, dus legde ik het op deze mooie serveerplank. Staat chique hè?

Die mooie serveerplank van olijfbomenhout kreeg ik weer van Mora en dus komen er ook nog eens snacks op te liggen namelijk de nieuwe chick-ins

Confivia fudge klaar
Op een regenachtige (en soms ook hagelachtige) zaterdagmiddag heb ik fudge gemaakt. Dat was weer veel te lang geleden, alleen wat duurt het lang voordat je het kan eten! De fudge die ik heb gemaakt, echt zo lekker!

Confivia mini croissantjes
Het was deze maand echt de maand van het uitproberen. Van Confivia kreeg ik deze fruitspreads toegestuurd. Ze mogen geen jam heten omdat er veel minder suiker in is gebruikt (maar daarentegen des te meer fruit)

Ik maakte deze maand ook hartige taartjes met croissantdeeg, alleen houd je dan altijd restjes van over. Zonde om weg te gooien en zo had ik dus een schaaltje met mini croissantjes. Ook lekker!

(42 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-11-17 No articles on this date.