Een Weeffout in Onze Sterren – John Green

Een weeffout in onze sterrenEen collega van mij leende mij dit boek: Een weeffout in onze sterren. Een mooi, ontroerend boek volgens haar. Ik kende het boek wel, alleen had het nog niet gelezen omdat ik het onderwerp, kanker en de dood, een moeilijk onderwerp vind.

Op de achterkant van Een Weeffout in onze Sterren

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn. De zoektocht naar de mysterieuze schrijver van hun lievelingsboek, een vorstelijke beproeving, leidt hen naar Amsterdam. Daar neemt hun leven een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.

A Fault in our stars, de film

Van het boek Een weeffout in onze sterren is een verfilming gemaakt: A Fault in our stars. Het geeft de personen in het boek een gezicht. Hieronder zie je de trailer.

Wat vind ik van het boek?

Ik heb natuurlijk een reden waarom ik het moeilijk vond dit boek te lezen. Mijn moeder is op jonge leeftijd, 45 jaar, gestorven aan kanker. Toch ben ik begonnen en heb het steeds een klein stukje gelezen en misschien op sommige stukken wat minder aandachtig omdat het dan toch te dichtbij kwam. Het verhaal van Augustus en Hazel Grace is een mooi verhaal, een liefdesverhaal die de liefde laat zien. Ook is het een verhaal van hoop en ook verlies. Het verhaal heeft toch een verrassend einde en net als Augustus en Hazel wil je toch weten hoe het nu afloopt…

Titel: Een Weeffout in onze Sterren
Auteur: John Green
Uitgever: Lemniscaat
Verschijningsjaar:
ISBN: 9789047706618
Genre: Young Adult
Winkelprijs: 14,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(13 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.