Dagboek van een Moestuintje 01

Dagboek van 
een Moestuintje begin aubergine en bieslook
Op Internet zag ik net voordat de actie begon al de eerste plaatjes vanuit de Albert Heijn van deze nieuwe actie: moestuinplantjes sparen! Helemaal leuk! Vorig jaar was ik al begonnen met een moestuintje op ons zolderbalkon en nu kan ik nog meer verschillende groentes en kruiden gaan kweken! Ik ga vanaf deze week in ieder geval volgen hoe het gaat met mijn moestuintje. Kan ik alles verzamelen? En kan ik straks echt oogsten?

Mijn eerste twee moestuinpotjes waren aubergine en bieslook. Het moestuinbakje kreeg ik van mijn vader. Hij is nog enthousiaster bezig met verzamelen.


Hierboven zie je de Albert Heijn reclame over deze actie. Hoor je een bekende stem? Ja, Meneer van Dalen (Harry Piekema) spreekt de reclame in.

Dagboek van een Moestuintje andijvie en veldsla
Mijn vader spaart ook zoals ik vertelde. Hij kreeg ook van buren de potjes en gaat dus lekker snel. Zijn dubbele kreeg ik mee en nu is het moestuintje uitgebreid met andijvie en veldsla.

Dagboek van een Moestuintje in een potje
Dit zit er dus in zo’n pakje: een kweekpotje, een kokostablet, de zaadjes en een klein bordje met de naam van de groente of kruiden er op en waarop je kan schrijven wanneer je het hebt gezaaid en wanneer het is gekiemd.

Dagboek van een Moestuintje weer vier
Deze zaterdag heb ik wel wat bonusartikelen gekocht waarbij we een extra moestuinpotje kregen, eigenlijk best erg, maar goed aardappels gaan altijd wel op en de siroop ook. Als er dingen in de reclame zijn waarbij je de potjes krijgt en ik heb dat echt niet nodig dan zou ik het dus niet kopen. In ieder geval kregen we er nu twee qua bedrag en twee qua bonusaanbieding.

Dagboek van een Moestuintje spinazie wortel en radijs
In mijn moestuintje is er nu bijgekomen de radijs, spinazie en wortel.

Dagboek van een Moestuintje een dubbele de aubergine
Natuurlijk kon het niet uitblijven ik heb een dubbele: de aubergine. Die kan ik vast wel weer ruilen!

Dagboek van een Moestuintje alles bij de hand om te zaaien
Alles bij de hand? een schoteltje met de tablet, 50 ml water en de moestuinpotjes.

Dagboek van een Moestuintje potgrond maken
Water gieten op de kokostablet en dan wordt het dus potgrond.

Dagboek van een Moestuintje vullen
De potjes vullen tot 0,5 / 1 cm van de rand.

Dagboek van een Moestuintje zaadmatje er op
Het zaadmatje op de potgrond in het potje leggen.

Dagboek van een Moestuintje kaartje invullen
Nog een laagje potgrond erover.

Dagboek van een Moestuintje laatste laagje
Kaartje invullen. Dat gaat dus het beste met een marker.

Dagboek van een Moestuintje het potje is klaar
En voor nu is het moestuinpotje klaar.

Dagboek van een Moestuintje en nu groeien maar
Deze zaadjes kunnen nu gaan kiemen hoor!

Dagboek van een moestuintje afstreepkaart
Inmiddels heb ik 7 verschillende moestuinpotjes. Om bij te houden wat ik inmiddels in het moestuintje heb staan heb ik een afstreepkaart gemaakt, nog 13 te gaan. Hopelijk is de kaart volgende week al weer een beetje voller met zwarte puntjes.

(99 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-11-17 No articles on this date.