Val Der Titanen – Ken Follett

val der titanen ken follettAl weer een tijd geleden hadden een aantal collega’s over de century-trilogie boeken tijdens de lunch. Er werd heel lyrisch over gesproken, vooral omdat toen net deel drie uit kwam van de trilogie. Ik wilde die boeken dus ook wel lezen en moest natuurlijk beginnen bij deel 1: Val der Titanen. De Century-trilogie speelt zich af in tijden van oorlog. Je leest over de mensen die moeten vechten, maar eigenlijk niet elkaar tegenstanders willen zijn. Verder lees je ook over de verschillende klassen, aristocraten en de gewone arbeiders.

Op de achterkant van Val der Titanen

In 1911 verandert de wereld voorgoed. Arbeiders laten zich niet langer onderdrukken, vrouwen eisen hun rechten op, de rijke aristocratie kan haar macht niet langer handhaven. En overal fluisteren diplomaten elkaar woorden in die het lot van miljoenen mensen over de hele wereld zullen veranderen. Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog proberen acht mensen hun weg in deze roerige wereld te vinden: Gus Dewar, rechterhand van de Amerikaanse president; Lev en Grigori Pesjkov, twee arme Russische broers op zoek naar een beter leven; mijnwerker Billy Williams en zijn ambitieuze zus Ethel, huishoudster van de vermogende graaf Fitzherbert; de vrijzinnige lady Maud en haar geliefde, de Duitse diplomaat Walter von Ulrich. Terwijl hun levens elkaar kruisen, dragen deze mensen ieder op hun eigen manier bij aan een titanenstrijd die zijn weerga niet kent? Met Val der titanen, het eerste deel in de Century-trilogie, staat Ken Follett garant voor levensechte personages, een feilloos historisch decor en een onvergetelijke leeservaring.

Wat vind ik van het boek?

Het begin vond ik wel lastig, je leert al heel snel veel personen kennen, maar wanneer je eenmaal een stukje verder bent zit je al helemaal in het verhaal. Zo was ik benieuwd naar de verhaallijn van Ethel en dat van lady Maud en haar Duitse geliefde Walter (kan hun liefde voor elkaar wel in tijde van oorlog?). Kortom een mooi boek, alleen ga ik niet gelijk deel twee en drie lezen. Eerst nog wat anders er tussen door.

Titel: Val der Titanen
Auteur: Ken Follett
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789000315468
Genre: Roman
Winkelprijs: 15,00
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.