Sneak Peek Januari 2015

Studio Nationale Eettest 2015
Jeetje januari is ook al weer voorbij. In ieder geval heb ik deze maand wel weer allerlei leuke dingen gedaan. Zo hebben Michel en ik heel veel gewandeld en zo de natuur ontdekt bij ons in de omgeving, heb ik een workshop boterhammen smeren gevolgd en heel veel koekjes gebakken. Hoogtepunt van deze maand is eigenlijk wel dat ik in het foodbloggersvak zat tijdens de Nationale Eettest 2015. Kijk in ieder geval mee voor alle foto’s!

Persoonlijk

Sneeuw in Doorn Grebbeberg wandeling

Op oudjaarsdag lag er in Doorn nog behoorlijk veel sneeuw, daar verbaasde ik me wel over want in Veenendaal was alles al weggesmolten.

Goed voornemen dit jaar: meer de wandelschoenen aan doen. Nieuwjaarsdag hebben we dan ook gelijk een rondje Grebbeberg gedaan en daarvan staat natuurlijk een plog online.

Kunstbloemen Intratuin
Als kerstcadeau van het werk mochten we kiezen uit verschillende dingen. Ik koos voor een cadeaubon van Intratuin. Ik was eigenlijk bang dat er iets mis was gegaan met de post want het duurde lang voordat de cadeaukaart op de mat lag. Het activeringsmailtje had ik al lang gehad. In ieder geval kwam de kaart nog met zelfs extra kortingsbonnen. Ik koos er een stuk met kunstbloemen er van, mooi voor op tafel, daar was het nog wat kaal. Ik koos zelf de bloemen, wat nepgroen en een mooie bronskleurige pot en bij Intratuin hebben ze er dit stuk van gemaakt.

natuurwandeling de holle boom onder plaid

Tweede wandeling deze maand. De wandelschoenen worden dus goed gebruikt. Deze keer deden we weer een natuurwandeling van IVN en nu bij De Holle Boom in Overberg. We hebben weer een mooi stukje natuur in onze buurt gevonden in ieder geval!

Heerlijk onder mijn nieuwe plaid!

wandeling Plantage willem 3 mooie lucht boven Veenendaal

We blijven wel wandelen, eigenlijk werd er veel regen voorspeld, maar gelukkig vielen we in het droge deel van het land. Deze keer deden we een wandeling bij Plantage Willem III in Elst en kwamen we oog in oog te staan met deze hooglander.

Deze lucht vond ik zo apart, snel naar boven gerend om vanaf het balkon een foto maken.

wandelschoenen in de modder doelen behaald jawbone

De wandelschoenen zijn weer aangetrokken, we zijn dus echt goed bezig deze maand met de vierde wandeling in 2 weken. Het weer werkte weer mee, alleen die modderpoelen onderweg…

Door die vierde wandeling had ik zowaar beide doelen volgens de Jawbone Up24 gehaald: meer dan 8 uur slaap en meer dan 10.000 stappen… Yeah…

slinger in de kerstboom sneeuw trein

Michel maakte van doppinda’s een mooie slinger voor in de kerstboom.

Er was wel wat sneeuw voorspeld, maar gelukkig lag er niet veel en reden de treinen gewoon volgens de dienstregeling. Koud was het overigens wel.

Nationale Eettest 2015 in de studio
Deze maand was ik ook kandidaat in het Foodbloggersvak tijdens de Nationale Eettest 2015, spannend!

Nationale eettest 2015 stemkastje staat op naam Nationale Eettest 2015 score op het stemkastje

Zo de naamkastjes zijn op naam gezet.

Hmmm de score is niet om over naar huis te schrijven, volgens het stemkastje had ik een 5,5 volgens het papierenlijstje en de scoretabel een 6…

de kijkbuistraverse Hilversum Sneeuw

De Nationale Eettest 2015 was snel opgenomen, maar een paar kleine dingen hoefden opnieuw. Door de kijkbuistraverse liep ik weer naar station Hilversum Mediapark en samen met Sophie kon ik gezellig richting Utrecht reizen om met een perfecte overstap weer snel in Veenendaal te zijn.

En dan kijk je op een zaterdagmorgen naar buiten en dan blijkt er gewoon een laagje sneeuw te liggen. Ziet er best leuk uit zo’n kerstboom met een laagje echte sneeuw.

Food
Dapeppa kerstkoekjes makenBij de Albert Heijn waren na de kerstdagen de DaPeppa koekjesmixen voor de halve prijs. Dat kon ik natuurlijk niet laten staan op nieuwjaarsdag maakte ik eerst de Kerstkoekjes.

Pizza broodjes Bionina

Eindelijk weer eens Italiaanse broodjes. Vroeger maakte ik ze veel maar dat was weer in het slop geraakt. In ieder geval was het weer een lekkere lunch.

stegeman
Het was weer lang geleden en eindelijk had ik eens tijd om in te gaan op een uitnodiging voor een workshop. Deze Stegeman Boterhammen workshop was in Utrecht op loopafstand van mijn werk dus heel fijn!

uilen koekjesstempel kopje cupkes

Zo leuk, bij MeinCupcake.de mocht ik iets bestellen, ik koos voor onder andere voor deze leuke uilen-koekjesstempel. Dat wordt dus heel veel koekjes bakken!

Broodjes
Na de workshop van Stegeman moet je het geleerde ook in de praktijk brengen met heerlijke lunchbroodjes!

poffertjes dapeppa koekjes

Een poffertjespan, eindelijk… Britt wilde er gelijk mee aan de gang gaan en bakte zo’n beetje 150 poffertjes als lunch.

De laatste pot met een DaPeppa Koekjesmix die ik net na kerst kocht is ook op. Ik maakte nu de walnoot cranberry koekjes.

boterhammen de luxe Marley Spoon maaltijd

Even de tijd nemen om mijn boterhammen voor morgen te smeren, het werden echte ‘boterhammen de luxe‘.

Net als veel andere bloggers mocht ook ik Marley Spoon uitproberen. Dit was de eerste maaltijd wat ik er mee maakte: Biefstuk met Ketjap noodles en Broccoli.

koekjes stempels buurtboer lunch

De koekjesstempel met de uil erop vond ik zo leuk dat ik deze niet kon laten liggen. Bij de Albert Heijn kocht ik deze koekjesstempels en handige uitsteekringen erbij.

Bij Madebyellen.com won ik zo rond de kerst een lunch van de Buurtboer. Op de laatste dinsdag van januari werden er twee kratjes bezorgd en kon ik de afdeling waar ik werk trakteren op een superheerlijke lunch!

(66 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.