Nieuw om mijn pols: Jawbone UP24

Jawbone UP24 om mijn polsGloednieuw om mijn pols: een Jawbone UP24. Waarom zou je zeggen? Dat heb ik mezelf ook afgevraagd want op de iPhone heb je tegenwoordig standaard de Health-app die stappen telt, slaap zou kunnen analyseren en noem maar op. Alleen heb ik niet de hele dag mijn iPhone op zak, hij blijft gewoon op mijn bureau, op de tafel of in mijn tas. Kortom gemiste stappen en slaap analyse doet de iPhone met geluid, heel handig als je met twee personen slaapt, welk geluid baseert de iPhone dan de slaapanalyse? Omdat ik wel nieuwsgierig was wat ik nu op een normale werkdag afloop en hoe ik nu eigenlijk slaap ben ik op zoek gegaan naar iets wat dat kon meten en dat werd dus een Jawbone UP24. Na veel getwijfel heb ik hem uiteindelijk bij de Mediamarkt in Turnhout gekocht, daar was de Jawbone op voorraad en kon ik even voelen wat het nu is. Online is de Jawbone ook te koop hoor zoals bij Bol.com, maar meet dan wel vooraf wel je pols zodat je precies weet welke maat je nodig hebt.

Jawbone UP24 in de doos

Wat is de Jawbone Up24 dan?

Een Jawbone UP24 is een polsbandje en app die je inzichten geeft in je beweging en slaap, maar ook bijvoorbeeld in je gewicht en eetgewoonte, wat je kan invoeren in de app. De Jawbone UP24 wordt met je telefoon of tablet gekoppeld via bluetooth. Je kan allerlei waarschuwingen (als je bijvoorbeeld te lang stil zit) en updates krijgen van je prestaties of voortgang van je doelstellingen. De UP24 heeft twee standen een dag- en nachtstand. Met één druk op de knop verander je van stand en dat zie je dan ook op je polsband. De Jawbone UP24 is verkrijgbaar in drie verschillende maten: Small (14 cm t/m 15,5 cm), Medium (15,5 cm t/m 18 cm) en Large (18 cm t/m 20 cm) en ook in verschillende kleuren. De Small sowieso in zwart en oranje, de medium ook in roze en de large zelfs in knalgeel. De Jawbone UP24 kost 129 euro, maar even googelen en je ziet overal lagere prijzen, niet zo gek want binnenkort komt ook de Jawbone UP3 uit, met zelfs een hartslagmeter.

Jawbone UP24 pasflap

Tot nu toe

Eerst het passen, ik had mijn pols al wel opgemeten en kwam volgens de tabellen uit op Small, maar dat wilde ik eerst eens zien. Bij de Mediamarkt in Turnhout hadden ze de Small ook op voorraad, alleen niet te passen natuurlijk. Wat blijkt, er zit dus een extra flap op de verpakking waarmee je kan meten of de Jawbone UP24 om je pols past en ja het paste, de tabel klopt dus ook. Eenmaal thuis gelijk de Jawbone UP app gedownload en met een paar stappen kon ik mijn Jawbone koppelen aan mijn iPhone. Het boekje had ik eigenlijk niet nodig, het oplaadkabeltje wel want mijn Jawbone had heel weinig batterij. Na de eerste dagen gebruik heb ik het idee dat de slaapanalyse wel goed is, de Jawbone houd je tijdens het slapen gewoon om, maar je merkt dat gelukkig niet echt. De beweging qua stappen en kilometers en dergelijke zijn prima. Wanneer je wilt zien hoe de beweging over de hele dag is verspreid, dan zou je dat via de app duidelijk moeten kunnen zien. Alleen dat is bij mij 1 dag goed gelukt en daarna krijg ik slechts dagdelen te zien, dus van 7 tot 9 uur, met de bewegingsactiviteit van die periode. De slaapanalyse gaat trouwens wel goed. Kortom tijd voor een update van de app.

Jawbone UP24 beginscherm Jawbone UP24 slaapscherm

Over een maand

Die paar dagen is natuurlijk niets om een bewegingstracker of werable te testen. Over een maand wil ik nog eens mijn ervaring delen met de Jawbone UP24. Heb ik hem dan nog steeds om? Was het de aanschaf waard? Kortom over een maand laat ik nog eens weten wat ik van de Jawbone UP24 vind!

(122 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.