Muziek in huis: Sonos Play 1

Sonos Play 1Mijn vriend is weer bezig om het netwerk bij ons in huis weer anders te maken, wat betekend dat de Mac Mini die op zolder staat alleen nog aan hoeft te staan als ik eens op zolder bezig ben. Als ik die elke keer moet aanzetten en dan muziek moet opstarten ben ik langer bezig dan de tijd die ik op zolder wil besteden, de Mac Mini is ook behoorlijk oud. Tijd om te zoeken naar een oplossing. Ik kan natuurlijk op zoek gaan naar een klein radiootje of iets dergelijks maar ik wilde wel iets mooiers. Terwijl Michel op zoek was naar zijn NAS, keek ik in die winkel rond naar wat andere dingen en opeens kwam de Sonos ter sprake. Ha, zo’n Sonos Play 1 leek mij wel wat. Een kleine speaker, die je overal mee kan nemen (waar een stopcontact is), goed geluid en verschillende muziekdiensten die je kan gebruiken.

Sonos Play 1 knopjes

Over de Sonos Play 1

De Sonos Play 1 is een compacte speaker die met twee speciaal ontworpen drivers met afzonderlijke versterkers een rijk en krachtig geluid bieden. Via de Sonos App op je telefoon, tablet of laptop bedien je de Sonos Play 1. Je kan je Spotify (alleen premium), Deezer of Last FM muziek mee luisteren, maar ook luisteren naar lokale radio (3FM, maar ook regionale zenders) en muziek die op je NAS-server staan. Kies via de app wat je wilt luisteren en daarna doet de Sonos het verder zelf. Als je meerdere Sonos Play 1’s of andere Sonos speakers hebt kan je ze afzonderlijk van elkaar bedienen, in elke kamer andere muziek of juist allemaal hetzelfde. De Sonos Play 1 heeft twee klasse D digitale versterkers, één tweeter en één midwoofer.

Hierboven zie je hoe de Sonos App werkt met allerlei Sonos speakers in verschillende kamers van een woning

Sonos Play 1 aansluiting 

De installatie van de Sonos Play 1?

Natuurlijk. De installatie viel mee. Zoek een stopcontact en een vrije ethernetpoort in je netwerk, download de app en laat de Sonos Play 1 via de stappen die je moet volgen in de app kennis maken met je netwerk. Daarna mag de ethernetkabel er uit en doe je alles via de wifi. Wanneer je met een andere telefoon of tablet wil connecten met je Sonos systeem moet je wel 1x de stappen volgen voor een bestaand systeem, daarna snapt ook jou telefoon of tablet welk Sonos netwerk bij jou hoort.

Muziek op de Sonos

Daarna is het zoeken naar muziek. Ik wilde vooral 3FM luisteren, dat was snel gevonden door via lokale muziek te kiezen voor Nederland, een plaats en daarna te kiezen voor 3FM. De plaats is van toepassing als je echt lokale radio’s wilt luisteren, maar stel je woont in Middelburg en je wilt naar lokale Groningse zenders luisteren dan kies je gewoon voor Groningen en daarna voor de lokale omroepen daar. Michel heeft de muziek van onze NAS ingesteld en ook allerlei streaming diensten. Jammer is dat je Spotify alleen kan gebruiken via een premium account, dus niet met een gratis account. Verder zijn de streaming diensten nu alleen nog te gebruiken met 1 account, maar daar schijnt met een nieuwe app update verandering in te komen.
#update – sinds december is er een software update waarbij je wel meerdere accounts kan koppelen

Bediening van de Play 1

Het bedienen is makkelijk, de Play 1 stond netjes beneden in de woonkamer, dus onder de arm mee naar zolder in een stopcontact doen en als het lichtje op de Sonos niet meer knippert dan via de app je muziekdienst kiezen. Harder en zachter zetten kan via de app, maar ook gewoon via de weinige knoppen die het apparaat rijk is. Kortom een fluitje van een cent eigenlijk. Wat fijn is is dat de Sonos dus niet via bluetooth of airplay de muziek van je telefoon haalt, maar zelf via internet ophaalt. De Sonos app hoeft dus niet de hele tijd aan te staan. Dat betekent dus ook dat je de Sonos aan kan zetten via je telefoon en daarna via je tablet harder of zachter kan zetten of gewoon voor een andere muziekdienst kan kiezen.

Hierboven een tv-commercial van de Sonos Play 1

En nu?

Volgens mij moet de Sonos Play 1 wel uitgebreid worden met een nieuwe speaker, zodat ik de Sonos niet steeds mee hoef te nemen en als we die nieuwe televisie ooit gaan kopen is zo’n Sonos Playbar ook wel erg mooi!

(215 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.