Flow Magazine 01/2015

Flow Magazine 01/2015Ah de nieuwe Flow ligt alweer een hele week in de winkel, normaal ben ik één van de eersten die de Flow in de winkel koopt, maar deze keer kon ik zowaar een paar dagen wachten: gewoon geen tijd (en zin) om naar de winkel te gaan. Inmiddels heb ik de Flow in huis en van begin tot eind doorgelezen. Wat staat er in dan?

Thema van deze Flow

Het thema van deze Flow is Afsluiten & Verdergaan. Soms moet je iets afsluiten om weer te groeien, bijvoorbeeld van baan veranderen ook al zijn je collega’s zo leuk of toch verhuizen naar een groter huis en je oude huis vol herinneringen te verlaten. Bij dit thema horen dan ook artikelen zoals wees niet bang voor emoties en leven zonder plan.

Verder in deze Flow

Grappig vond ik dat ik in deze Flow Karin Luiten zag staan, haar ken ik natuurlijk wel van Koken met Karin en van ontmoetingen tijdens allerlei blogevents. Ook wordt er op stap gegaan naar werkplaatsen in Duitsland waar creatievelingen elkaar kunnen ontmoeten en vertelt schrijver Jan Siebelink over zijn verleden, heden en toekomst. Verder de drie wijsheden over een winterdepressie, een psycholoog, historicus en bioloog vertellen over dat wintergevoel. Handig tips over hoe je een knoop moet aannaaien en de tips over bewaren en opruimen.

De extra’s

Een Flow zonder extra’s is natuurlijk geen Flow. Deze keer zijn de extra’s 10 raamstickers met quotes en illustraties van Canadese Eva Juliet en een miniprentenboekje van de Franse kunstenaar Blexbolex.

Wat vind ik van Flow?

Ik lees Flow eigenlijk al vanaf het begin, de eerste nummers kon ik ooit nog krijgen bij het afsluiten van een abonnement. Inmiddels ben ik geen abonnee meer omdat de bezorging wel eens de wensen overliet en ik het geen meerwaarde meer vond. Ik koop de Flow dus los en weet eigenlijk precies wanneer het in de winkel hoort te liggen en stipt koop ik dan ook een los nummer. Wat ik wel merk is dat ik sommige artikelen steeds vluchtiger doorlees, vooral die artikelen over psychologie waar veel in wordt uitgelegd, ik ga meer voor de verhalen van de echte mens, het kijken bij iemand anders in ‘uit het leven van’ en ik vind de extra’s wel grappig al doe ik er vervolgens weer weinig mee. Ben ik dan over de Flow heen gegroeid? Ik weet het nog niet.

(22 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.