De Verre Kust – Diana Gabaldon

De Verre Kust Diana GabaldonAlle acht de delen van De Reiziger serie wilde ik niet allemaal achter elkaar lezen, omdat je dan toch best veel van het zelfde leest. Nu vond ik het tijd om te beginnen met het derde deel in de Reiziger serie: De Verre Kust. In dit deel gaat Claire voorgoed terug naar de Schotse Hooglanden op zoek naar haar Jamie.

Op de achterflap van De Verre Kust
De verre kust is het derde deel in de geliefde Reiziger-serie van Diana Gabaldon. In deze serie vertelt Diana Gabaldon het verhaal van Claire Randall, die in 1945 de naoorlogse hereniging met haar man Frank viert met een tweede huwelijksreis naar de Schotse Hooglanden. Tijdens een wandeling stuit Claire op een stenencirkel… en ze wordt wakker in het Schotland van 1743. Daar laat de jonge Schot Jamie Fraser haar kennismaken met een zo vurige passie en een zo allesomvattende liefde, dat Claire verscheurd wordt tussen twee volkomen verschillende mannen en twee onverenigbare levens. Als Brianna, de dochter van Claire en James die opgroeide in de 20e eeuw, volwassen is, besluit Claire voorgoed terug te keren naar het Schotland van de achttiende eeuw en naar haar geliefde. Kort na hun gepassioneerde hereniging wordt het paar gedwongen tot een lange zeereis die een onverwachte wending neemt…

Wat vind ik van het boek?
Zowel Claire als Jamie zijn ouder geworden in het boek en hebben hun levens voortgezet. In de twintigste eeuw heeft Claire samen met haar dochter Brianna onderzoek gedaan naar het leven van Jamie, ze denkt dat hij is overleden, maar weet dat niet zeker en wil terug. Met een aantal bezittingen uit de twintigste eeuw zoals een foto van hun dochter keert Claire terug. Ze vindt Jamie terug, en verschillende gevoelens spelen de twee parten, exen en werkzaamheden… Op een gegeven moment zitten ze dan ook echt op een boot naar ‘De Verre Kust’ om op zoek te gaan naar de neef van Jamie, zoon van Jamie’s zus. Het is weer een mooi beschreven boek, wat je meeneemt naar vroeger dagen. Kortom op naar deel 4, over een tijdje dan.

Titel: De Verre Kust
Auteur: Diana Gabaldon
Uitgever: Boekerij
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789022569672
Genre: Historische Roman
Winkelprijs: 19,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(18 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.