Nationale Eettest 2015 logo
Het is toch gaaf als je gevraagd wordt om kandidaat te zijn voor een televisieprogramma? Tenminste ik vond dat wel en na wat heen en weer gemaild te hebben ben ik uitgekozen om als kandidaat in het foodbloggersvak te zitten bij de Nationale Eettest 2015. Vandaag ben ik dan naar Hilversum Mediapark, om precies te zijn Studio 24, afgereisd om ook echt mee te doen… Pas na foto 6 begint de echte plog, eerst zie je hoe het voortraject is gegaan.

Nationale Eettest 2015
Het begon al eind november vorig jaar, ik kreeg een mailtje van Eyeworks met de vraag of ik kandidaat wilde zijn voor de Nationale Eettest 2015. Twijfel, twijfel, maar toch maar gedaan. Zoiets wil je toch eens meemaken, kandidaat zijn in een tv-programma…

Nationale Eettest 2015
Daarna kreeg ik een heel formulier wat ik in moest vullen en waarbij ik nog een foto van mijzelf bij moest doen. Daarna zou ik pas echt horen of ik mee mocht doen. Ik had natuurlijk al zoiets van mij selecteren ze nooit.

Nationale Eettest 2015
Dat bleek dus niet waar, begin januari kreeg ik de mail dat ik dus was geselecteerd om kandidaat te zijn in het Foodbloggers-vak. Uhm help… weet ik het wel zeker. Koudwatervrees denk ik.

Nationale Eettest 2015
Half januari kreeg ik nog een mailtje waarin ik nog een aantal vragen over mijn blog moest beantwoorden. Paul de Leeuw gaat toch niks aan mij vragen… Ik wil eigenlijk alleen maar op die knopjes drukken.

Nationale Eettest 2015
Nu kan ik niet meer terug krabbelen, ik moet echt gaan… doorzetten Anja je kan het… Iedereen weet inmiddels dat je gaat en gaan straks speciaal voor je kijken.

Nationale Eettest 2015
Ik moest rond half 7 in Hilversum zijn, ik kon dus mooi vanuit mijn werk richting Hilversum Mediapark gaan. Ik moest natuurlijk wel wat eten, alleen ik had totaal geen trek dus ik kocht bij de Kiosk een winter-apple caramel cookie, een banaan en een Innocent smoothie (ik vond dat mutsje namelijk zo grappig).

Nationale Eettest 2015
Eerder vandaag was er een stroomstoring geweest op Utrecht Centraal en daardoor was er nog steeds uitval van treinen.

Nationale Eettest 2015
De eerste trein naar Hilversum laat ik wel vertrekken, want veel te vol en met een overstap op Hilversum. De trein daarna was een stuk minder vol en stopte gewoon op Hilversum Mediapark. Best gek want vroeger heette dit station gewoon Hilversum Noord… Ach Mediapark is wel duidelijker.

Nationale Eettest 2015
Op het station kwam ik foodblogster Sophie van Eten Maken tegen, haar had ik toevallig vorige week ontmoet bij de Workshop boterhammen smeren. Samen met haar het hele Mediapark afgelopen om er achter te komen dat de ingang van Studio 24 gelijk rechts van de trap was… Daarna duurde het een hele tijd voor we per vak de studio in mochten. Samen met Sophie en Lisette van Happy Little Kitchen in ieder geval lekker gekletst. Nog even snel naar het toilet gerend en daarna ben ik erachter gekomen dat mijn nummer dus op de voorste rij was en dan ook nog eens in het midden. Note to myself… niet zo vroeg aanwezig zijn.

Nationale Eettest 2015
Het stemkastje kwam op mijn naam te staan, het gaat dan ook echt beginnen!

Nationale Eettest 2015
Een andere kandidaat uit het vak leende haar telefoon uit om van het hele vak een foto te maken door iemand van de productie. Zie mij daar op de voorste rij zitten met mijn witte trui aan… In ieder geval hoefde ik niet een overal aan zoals de kandidaten uit het vak Boeren moesten doen.
Deze foto is gemaakt met de telefoon van de blogster achter Goed Eten Gezond Leven.

Nationale Eettest 2015
Jawel Paul de Leeuw is gearriveerd samen met Janny van der Heijden. Promo’s worden opgenomen en de BN-ers komen binnen. Gelukkig had ik in het mailtje niet verteld dat Brutsellog eigenlijk is ontstaan na een uitspraak van Ronald Giphart… Hij zat dus in het BN-vak, geheid dat ik een vraag had gekregen (ach aan de andere kant zou dat ook wel weer leuk zijn geweest, Anja met een knalrood hoofd een vraag beantwoorden op tv). De mobieltjes moesten uit / weg en het begon.

Nationale Eettest 2015
Mijn score zou volgens het stemkastje een 5,5 zijn, maar volgens de papieren invullijstje en de scoretabel een 6. Ach de allerbeste heeft gewonnen met een 7,5 dus dan is een 5,5 goed en ik kan wel zeggen dat ik naast de beste heb gezeten van de Nationale Eettest en dat vind ik ook superleuk! Ook al heeft ons vak niet gewonnen, we hadden wel de slimste in ons midden!

Nationale Eettest 2015
Alles was heel snel klaar, al rond 22:00 waren de opnames klaar. Door de kijkbuistunnel liep ik terug naar het station, samen met Sophie reisde ik naar Utrecht om daar met een perfecte aansluiting richting Veenendaal te gaan. In ieder geval ben ik weer een ervaring rijker en wie weet zie je me dus gewoon op tv aanstaande woensdag op NPO1 in de Nationale Eettest 2015.

0
(Visited 61 times, 1 visits today)

4 gedachten over “Nationale Eettest 2015”

  1. Wat heb je er een leuk verslag van gemaakt Anja!
    Was idd heel leuk om een keer mee te maken. Nu vanavond vol spanning naar de uitzending kijken 🙂

    Liefs,
    Lisette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *