Vintage Touring vilten gleufhoedje


Dit is mijn allereerste hoed en ik moet bekennen dat ik deze pas onlangs heb gekocht. Al 41 jaar heb ik geen hoed gedragen, misschien wel een hoedje van papier of een hoed van mijn opa maar geen hoedje van mezelf.

Mijn Touring hoedje

Mijn vintage hoedje kocht ik bij Arnhem bij Bos en Heij, een winkel vol vintage en cadeaudingetjes. Zo’n winkeltje waar je echt de tijd moet nemen om al het leuks te bekijken. Aan een kapstok hing dit vilten gleufhoedje. Het was liefde op het eerste gezicht. Alleen toen begon ik te twijfelen, staat het wel leuk, durf ik hem ook echt wel te dragen? Ik paste de hoed en hij paste. De verkoopster vond het stoer dat ik het hoedje kocht en ging dragen. Eenmaal buiten heb ik het hoedje opgedaan en tijdens de rest van het winkelen opgehouden. Het past bij mij! Ik heb een hoedenhoofd!

Vintage

Het hoedje lijkt gloednieuw van de buitenkant, aan de binnenkant zie je details waaraan je kan zien dat het echt een vintage hoedje is. Zoals deze letters van ene A. Sch.? Wie was het, wie kocht dit hoedje ooit en waarom?

Over Touring

Over het merk Touring heb ik weinig gevonden. Ik weet dat het een Italiaans merk is, maar of dit merk nog hoeden maakt is mij geheel onbekend.

(19 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.