Sneak Peek December 2014

China Light schommelende Panda
Een maand is voorbij, maar ook 2014 is al weer voorbij. Op naar 2015 en mag dat jaar weer veel leuks (en lekkers) meebrengen. Wat gaat een jaar snel hè? In ieder geval heb ik deze maand weer genoeg gedaan. Zoals een bezoek aan China Light in Utrecht wat echt betoverend mooi is. Kortom kijk even mee!

Persoonlijk:
vergadertafel FCJ Gelukspoppetje
De laatste keer dat ik hier aan deze tafel een vergadering heb, het migratie-project van het softwarepakket waar we mee werken zit er op.

Een collega van mij ging weg en na een speech kregen we allemaal van hem nog een cadeautje. Het kleine poppetje is een Bonequinhas gelukspoppetje (en een kleine Tony’s)

sinterklaas cadeautje nieuw tapijt
Niet verwacht toch gekregen, een sinterklaas-cadeautje op het werk!

Ons oude vloerkleed paste niet meer bij de nieuwe vloer. Tijd voor een nieuw vloerkleed. We vonden er één bij de Trendhopper en nu ligt ie er dan!

echte kerstboom
En we hebben dit jaar voor het eerst een echte kerstboom! Zou hij het overleven tot na kerst om daarna een mooi plekje in de tuin te krijgen?

cupcakes weckpot kerstboom
Na Sinterklaas is het tijd om de kerstversieringen weer naar beneden te halen. Van cupcake-kerstballen maakte ik deze grappige kerst-weckpotten.

Van een kandelaar een kerstverlichtingsding voor op het vensterbank gemaakt.

ingang china light
Pas later op de dag besloten om naar China Light in de Botanische Tuinen Utrecht te gaan (er werd veel wind voorspeld, dat bleef gelukkig uit). Dit is de entree…

schommelende panda china light The Lion King China Light
Zo schattig een verlichte, schommelende panda, die ook nog eens bewoog.

Herken je deze scene uit de Lion King?

Meer lichtjes trollbeads
Elk jaar maak ik wel een foto van de kerstlichtjes langs de rondweg west in Veenendaal. Elk jaar lijkt er meer bij te komen en het ‘oude’ spul verhuisd langzaam aan naar de buren.

Kerst om mijn pols, gewoon al mijn Trollbeads aan mijn armband gedaan. Staat wel leuk!

thermostaat kleurboek
Onze oude thermostaat begon het langzaam te begeven. Opeens uitvallen, terwijl de batterijen vol waren. Nu hebben we deze thermostaat gekocht, kan precies hetzelfde maar dan modulerend in plaats van aan en uit.

Jawel, ik heb ook een kleurboek gekocht, ik doe dus mee aan de kleurhype. Of eigenlijk beter ik ga weer kleuren, toen ik klein was kleurde ik al veel, maar ook een paar jaar terug heb ik hele kalenders, mandala’s en kleur-naar-nummers platen ingekleurd. Het begin is er al!

bos bloemen
De hele middag was Britt al opzoek naar een bloemetje om cadeau te geven aan iemand. Niet gevonden, tot het einde van de middag net bij de laatste bloemenstal op de markt vonden we een mooie bos bloemen en nog beter ze werden net in de ‘uitverkoop’ gedaan, 2 bossen voor 10 euro! Kortom bij mij staat er nu ook een supermooie bos bloemen op tafel! Heerlijk!

kleurpotloden boom geheime tuin
Ik heb zo’n grote doos vol potloden, tientallen jaren oud sommige potloden. Eerst even uitzoeken voordat ik even stressloos ga kleuren.

Vandaag begonnen met een boom, dus veel groen en bruin nodig.

bos bloemen met amaryllissen kerstboom af tuigen
Kijk eens hoe mooi de bos bloemen is geworden met de amaryllissen die nu mooi open zijn gegaan. Echt wel een beetje kerstkleuren!

Een kerstboom optuigen kost tijd, maar een kerstboom aftuigen nog meer. Maar in ieder geval voor het nieuwe jaar staat ons echte boompje al weer buiten, zijn de naalden opgezogen en is het allemaal weer gewoon onze huiskamer.

Food:
Mr Kitchen JAm Krentenbollen
Het is geen jam, nee het is Chia-Fruit van Mister Kitchen. Dat moesten die we inmiddels hebben uitgetest tijdens een lunch met allemaal kleine broodjes. Lekker, minder suikers is prima hoor!

Weer eens brood gebakken: krentenbolletjes met appel en speculaaskruiden. Lekker!

ouderwetse macaroni pasta met pepernoten
Ouderwetse macaroni met Smac, tomatenpuree en gefruite uitjes. Kan soms zo lekker zijn.

Net voor Sinterklaas nog een pastasaus met pepernoten (kruidnoten) als ingrediënt gebruikt. Ook weer lekker!

high tea JE Theetafel tjolk
Michel had ook vrij genomen op de woensdag en zo konden we gezellig eens high teaën bij JE Theetafel. Echt genoten.

Ken je de pakjes nog van vroeger? Ze zijn weer terug! Tjolk!


Van Oetker kreeg ik een leuk pakket met hun nieuwe Mix voor Meringues. Tijd om het eens te maken. Om een beetje in kerstsfeer te blijven heb ik er ook een paar kerstkransjes bij gemaakt en met wat discodip er op is het wel extra feestelijk geworden.

Granola koken voor kerst
Granola maken, ik had dat nog nooit gedaan, tot ik dit leuke pakket kreeg van Florida Grapefruits. Lekker dat het is!

Deze kerst ga ik koken, samen met Michel. De eerste voorbereidingen deed ik al 2 dagen van te voren. Ik maakte onder andere al de loempiavulling.

pannen vouwwerk
Tweede kookdag voor 1e kerstdag. Af: nasi, bami, frikadel pan en sajoer boontjes. Nog te doen: saté, risolles en loempia’s.

Kijk eens 9 borden vol met vouwwerk. Dat was me echt een klus!

(79 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-12 No articles on this date.