Sirius – Jonathan Crown

SiriusEen tijdje geleden deed ik mee aan een winactie, gewoon omdat ik de cover van het boek mooi vond en het bijbehorende verhaal mij ook wel aansprak. Ik was dit al lang weer vergeten en opeens lag het boek bij mij op de mat. Leuk cadeau zo voor de feestdagen! Ik ben er dan ook snel in gaan lezen en ik had het zo uit, zo leuk was het boek.

Op de achterflap van Sirius

Hoe een foxterriër geschiedenis schrijft als emigrant, Hollywoodster, circusattractie én het schoothondje van Hitler.

Het tegendraadse hondenleven van Sirius begint in 1938 in Berlijn bij de joodse familie Liliencron, maar neemt een opmerkelijke wending als de familie, onder druk van de razzia’s,naar de Verenigde Staten emigreert. Terwijl professor Liliencron in Hollywood de kost verdient als chauffeur, neemt Sirius het lot in eigen pootjes en gaat op pad. Hij ontmoet sterren van wereldformaat zoals Rita Hayworth, Marlene Dietrich en Cary Grant, maar steelt al snel zelf de show. Onze held wordt opgenomen in het Barnum-circus, tourt door de Verenigde Staten, verdwaalt in de tijdmachine van ‘Manzini de Goochelaar’ en vindt zichzelf terug in het hoofdkwartier van de Führer in Berlijn. Als schoothondje van Hitler krijgt hij de kans zijn poot te drukken op de wereldgeschiedenis.

Wat vind ik van het boek?

Over dit boek ben ik echt enthousiast. Misschien had ik het op het eerste gezicht niet gekocht in de winkel maar het is toch echt een aanrader. Je leest een verhaal beschreven uit het oogpunt van een hondje. Een hond was als puppy een razzia heeft overleeft. Terecht komt bij een Joodse familie die vanwege het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog moet vluchten naar Amerika. Het hondje is zo slim dat het al snel ontdekt wordt als ware ster maar hoe hij dan toch weer zijn poot weet te drukken op de Tweede Wereldoorlog… Het maakt van alle personen in het boek, hoe vreselijk de daden ook waren eigenlijk ook weer mens, een mens die toevallig ook van honden houdt.

Titel: Sirius
Auteur: Jonathan Crown
Uitgever: Mistral
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789048822034
Genre: Roman
Winkelprijs: 17,50
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(13 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.