Overspel – Tatiana de Rosnay

Overspel - Tatiana de RosnayDit boek, Overspel van Tatiana de Rosnay, heb ik al weer een tijdje geleden gelezen. Ik was vooral benieuwd naar dit boek omdat ik een ander boek van deze schrijfster, Haar naam was Sarah, een mooi en aangrijpend boek vond. Kon dit boek mij ook zo aangrijpen?

Op de achterflap van Overspel

Het boek Overspel vertelt het verhaal van Hélène, een vrouw met een overzichtelijk leven dat draait om haar man, haar kinderen en haar kleinkinderen. Ze is een voorbeeldige echtgenote, een perfecte vrouw, geen vrouw voor overspel. Tot ze op een zomerse dag in een impulsieve bui ingaat op de avances van een vreemdeling. Hélènes overspel eindigt echter in een nachtmerrie wanneer haar minnaar in bed een hartaanval krijgt en overlijdt. Ze vlucht en besluit deze misstap direct te vergeten en er nooit met iemand over te praten. Maar diezelfde avond komt ze erachter dat ze in alle paniek haar handtas in zijn appartement heeft laten staan. Geconfronteerd met een duivels dilemma gaat Hélène tot het uiterste om de waarheid te verhullen. En dan meldt zich een jonge vrouw die zegt alles te hebben gezien die middag.

Wat vind ik van het boek?

Haar Naam van Sarah vond ik aangrijpend en mooi, Overspel niet. Waarom? Ik vond de hoofdpersonage in het boek Hélène helemaal niet aardig en kon me totaal niet in haar inleven. Het was ook een boek met vreemde wendingen. Ik hoop dat Tatiana de Rosnay binnenkort weer een boek in de trant van Haar naam was Sarah gaat schrijven.

Titel: Overspel
Auteur: Tatiana de Rosnay
Uitgever: Ambo Anthos
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789047204572
Genre: Roman
Winkelprijs: 15,00
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.