Billy de Kat, Redder in nood – Louise Booth

cover billy de katBilly de Kat, redder in nood van Louise Booth kreeg ik te leen van een collega van mij. Ze vond het een bijzonder en mooi boek. Kortom ik moest het wel gaan lezen en ja ook ik ben ontroerd geraakt door Fraser en Billy. Hoe een kat en een autistisch jongetje zo’n hechte band kunnen hebben, bijzonder!

Op de achterflap van Billy de Kat

Fraser is een driejarig autistisch jongetje met veel problemen. Door het minste of geringste kan hij totaal van slag raken, waardoor het dagelijks leven van het gezin Booth steeds moeilijker wordt. Hun toekomst ziet er somber uit. Tot Fraser Billy ontmoet. De vriendelijke kat is gevonden in een verlaten huis en naar een opvangcentrum gebracht. De twee worden meteen beste vrienden.

Langzaam maar zeker breekt de zon weer door. Frasers moeder Louise ziet het leven van haar zoontje veranderen. Van een diep ongelukkig kind dat lijdt aan angsten, driftbuien en emotionele inzinkingen, naar een kalm en tevreden jongetje dat kan lachen om de ondeugende streken van zijn kat. Wanneer Fraser gefrustreerd raakt, kalmeert de kat hem met een knuffel of met zijn troostende gespin. De diepgaande band heeft hun levens voor altijd verbeterd.

Wat vind ik van het boek?

Eigenlijk lees ik bijna nooit non-fictie boeken en een kattenliefhebber ben ik al helemaal niet. Als ik Bily de Kat in de winkel had zien liggen had het me niet aangetrokken, maar nu ik het te leen kreeg van een collega en haar enthousiaste verhalen had gehoord ben ik eigenlijk dezelfde avond gaan lezen en ik ben het met haar eens, Billy de Kat is een bijzonder mooi boek. Hoe dieren mensen kunnen aanvoelen. Je moet natuurlijk wel een klik hebben en dat hebben Fraser en Billy direct bij het eerste contact. Het boek is in dagboekvorm geschreven, het verhaal leest snel weg. Kortom gewoon lezen!

Hieronder zie je een Engelstalig interview met Louise Booth, moeder van Fraser en eigenaar van Billy:


Engelstalig interview met Louise Booth, moeder van Fraser en eigenaar van Billy.

Titel: Billy de kat, Redder in nood
Auteur: Louise Booth
Uitgever: The House of Books
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789044344509
Genre: Waargebeurd verhaal
Winkelprijs: 19,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(131 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.