Poppenhuis – David Hewson

Poppenhuis - David HewsonIk heb echt van die periodes dat ik veel lees. Zo’n periode is natuurlijk de vakantie en die heb ik nu net achter de rug. Eén van de boeken die ik tijdens de vakantie las was het boek Poppenhuis van David Hewson. Ik koos dit boek omdat David Hewson ook de schrijver was van onder andere The Killing, ken je misschien van die Deense tv-serie. Nu speelde dit boek zich af in Amsterdam, dus ik was wel benieuwd naar dit boek.

Op de achterflap: Poppenhuis

Sinds zijn tienerdochter Anneliese spoorloos verdween, is Pieter Vos een gebroken man. Daarvoor maakte hij naam bij de Amsterdamse politie, nu leeft hij teruggetrokken op een woonboot. Totdat de jonge rechercheur Laura Bakker hem wijst op een nieuwe vermissing met dezelfde kenmerken als de verdwijning van zijn dochter. Het slachtoffer is Katja Prins, de dochter van een politicus met een eigen agenda. Met de provinciale maar intrigerende Laura stort Vos zich op de zaak. Ze ontdekken oude geheimen die al snel bloederige gevolgen krijgen. Vos houdt echter obsessief vol, in de hoop op een aanwijzing naar het lot van zijn dochter.

Wat vond ik van het boek?

Eigenlijk vond ik dat ik niet snel in het boek zat. Ik kon niet echt meeleven met de personages en het verhaal vond ik op zich wel goed in elkaar zitten, maar op de een of andere manier kon ik dit boek steeds makkelijk weg leggen om wat anders te doen. Dat heb ik met andere boeken vaak niet, dan wil ik het eigenlijk zo snel mogelijk lezen. Misschien moet dit boek gewoon verfilmd worden en snap ik dan wat meer van de kronkels in het verhaal.

Titel: Poppenhuis
Auteur: David Hewson
Uitgever: Boekerij
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789022568002
Genre: Literaire thriller
Winkelprijs: 19,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-11-13 No articles on this date.