Groente en Fruit in Potten en Bakken door Jo Whitingham

Groente en Fruit in Potten en Bakken door Jo WhitinghamDit boek heb ik al een tijdje. Groente en Fruit in Potten en Bakken leek me het boek om te gebruiken voor mijn mini-moestuin op het balkon. Ik kon het dus niet laten liggen toen ik net begon aan mijn mini-moestuin. Nu is natuurlijk de vraag, heb je er wat aan gehad? Dat lees je straks wel.

Over Groente en Fruit in Potten en Bakken

Het boek is ingedeeld in eetbaar en decoratief, aan de slag, zaaien en planten, plantencombinaties, verzorging van je planten en een plantengids. Veel van de uitleg wordt stapsgewijs beschreven en ge├»llustreerd met foto’s waarop je deze stappen ziet. In de plantengids zie je de meest voorkomende groente- en fruitsoorten met een korte beschrijving, wanneer je het kan zaaien en oogsten en waar het plantje het het beste gaat doen.

Wat vind ik van het boek?

Eigenlijk hoopte ik er veel tips uit te halen voor een kleine moestuin in bakken op een balkon. Dat zit er ook wel allemaal in, maar niet precies de informatie die ik zoek. Ik zou graag meer willen weten over wanneer en hoe je bepaalde groentesoorten moet zaaien of planten, maar daar gaat slechts een klein deel over in het boek. Verder gaat het boek meer over hoe je het kan combineren in je eigen tuin, er wordt algemener over bepaalde groente- en fruitsoorten geschreven en is het een beetje verouderd qua schrijfstijl, opmaak en fotografie. Tenminste dat is mijn indruk. Het boek De Moestuin van Mme ZsaZsa vond ik echt 10x leuker (en eigenlijk nog wel veel meer leuker). Groente en Fruit in Potten en Bakken is denk ik wel leuk als je groenten en fruit wil combineren in je eigen achtertuin bijvoorbeeld.

Titel: Groente en Fruit in Potten en Bakken
Auteur: Jo Whitingham
Uitgever: Forte
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789058775290
Winkelprijs: 14,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(19 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.