Noorse Thriller: Mammon

Noorse Thriller: MammonDeze Noorse thriller, Mammon, hebben we een tijd geleden al geprobeerd te kijken maar toen leek het ons niets. De eerste aflevering ging hak op de tak en het was weinig samenhangend. Toch hebben we pas nog een poging gedaan en na de eerste aflevering zijn we toch blijven kijken en jeetje het is me toch wel een spannende serie!

Over Mammon

Mammon is een ingewikkelde thriller over hebzucht in de wereld van financiën, politiek en journalistiek. Ben je bereid om iets op te offeren voor die ene grote scoop, om de macht of voor het grote geld. In de serie volg je zes dagen het leven van een compromisloze journalist, Peter Veras. Hij werkt voor een van de meest gerespecteerde krant van Noorwegen. Peter onthult het bewijs van een financiële fraude door de politieke en financiële elite van Noorwegen waar in zijn eigen broer een hoofdrol in speelt. Hij probeert het verhaal door te zetten, wat een fatale beslissing blijkt te zijn. Zijn broer pleegt namelijk zelfmoord voor zijn ogen. Peter Veras draait het roer om en richt zijn aandacht op een anonieme tip die het mysterie nog meer aanwakkert. Alleen hoe dichter hij bij de waarheid komt hoe gevaarlijker het wordt voor hemzelf, zijn familie en vrienden.

Wat vind ik er van?

Na de moeizame start van de serie, en toch wel een andere denkwijze die de Noren hebben zit ik helemaal in de serie. Wie zit er nu eigenlijk achter? Ik wil het weten…. Ik moet nog 1 aflevering bekijken en dan weet ik het (of blijf ik achter met nog grotere vraagtekens). De serie bestaat uit 6 afleveringen van 1 uur. Of de serie ook wordt uitgezonden op een Nederlandstalige zender weet ik niet, het is al wel uitgezonden bij More4 van Channel4 dus wie weet komt het ook nog eens naar Nederland (en anders kan je altijd de dvdbox bestellen).

Hieronder zie je een trailer van Mammon:

(68 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “Noorse Thriller: Mammon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-21 No articles on this date.