Hip: Houten Horloges van JORD

Hip: Houten Horloges van JORD
Sinds ik het houten horloge van JORD om heb hoor ik alleen positieve geluiden om me heen: ‘Wat een gaaf horloge’, ‘Ik wil ook zo’n houten horloge’, ‘is het echt van hout?’. Kortom houten horloges worden steeds hipper. Zelf heb ik een houten horloge pas bij één ander iemand gezien, maar als je de geluiden zo hoort dragen straks echt wel meer hippe mensen zo’n gaaf houten horloge.

Wood Watches bij JORD

Van Wood Watches by JORD mocht ik een houten horloge proberen. Inmiddels heb ik het horloge drie weken om en kan ik alleen maar zeggen ‘wauw, wat een fijn horloge’. Kijk en lees mee …

Hip: Houten Horloges

Het verhaal van JORD

Het verhaal achter de houten horloges is dat de ontwerpers terug wilden gaan naar de natuur zonder het metaal en rubber wat in de hedendaagse horloges veel verwerkt wordt. Een nacht brainstormen leidde tot de aanschaf van het boek ‘World of woods in color’ van Willem Alexander Lincoln. De verschillende houtnerven en hun natuurlijke kleuren zorgen er voor dat elk horloge uniek is. De houten horloges van JORD zijn gemaakt met de beste stukken houten en worden met de hand gemaakt met duurzame materialen.

Hip: Houten Horloges

JORD Ely series maple

Zelf koos ik de JORD Ely in de maple houtsoort. Een lichte houtsoort. Het is een elegant horloge met een klein uurwerk. Een horloge wat je elke dag wel wilt dragen. Op het horloge staan geen cijfers, behalve de cijfers van de datum.

Specificaties
Gehard, Krasbestendig glas: 26mm diameter
Frame: 34mm diameter
Bandbreedte: 21.5mm
Enkele actie vergrendeling gesp (roestvrij staal)
Uurwerk: Premium Citizen Miyota met datum venster

Elk horloge van JORD is spatwaterproof, maar is niet geschikt om helemaal onder water te gaan. Let op dat elk horloge net iets anders is door de houtnerfpatroon. Het kan daarom net even iets anders zijn dan op de foto’s. Maar dat maakt het toch juist uniek!

Hip: Houten Horloges

Grappig

Grappig weetje: een collega van mij heet Jord. Hij was dan ook echt heel enthousiast dat er een houten horloge ‘zijn’ voornaam heeft (en dan ook nog in zoveel modellen verkrijgbaar is).

Hip: Houten Horloges

Zelf korter maken

Het horloge wordt in een standaard maat gemaakt natuurlijk. Voor mij te groot, maar met een kleine schroevendraaier heb ik (of eigenlijk Michel) het horloge kleiner gemaakt zodat het goed om mijn pols past. Twee schakels heb ik er uit gehaald.

Hip: Houten Horloges

Waarom een houten horloge?

Nou ten eerste natuurlijk omdat het heel hip is. Nog niet heel veel mensen hebben een houten horloge dus je bent een echte trendsetter. Verder is het duurzaam en het is gewoon een heel licht (qua gewicht) horloge aan je pols. Daarnaast kan je de JORD Ely woodwatch goed combineren met leuke armbandjes. Om de Engelse uitdrukking te gebruiken “real arm candy”!

Hip: Houten Horloges
De Wood Watches by JORD kosten tussen de 129,00 en 149,00 dollar.

Hip: Houten Horloges JORD watches op een rij
Hierboven zie je alle modellen van Wood Watches by Jord. Van elk model heb ik één houtsoort gekozen. Op de site zie je natuurlijk alle andere modellen staan.

(680 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

6 gedachten over “Hip: Houten Horloges van JORD

 • vrijdag, 28 november 2014 om 11:53
  Permalink

  Erg mooie horloges! Je ziet ze steeds vaker in het straatbeeld voorbij komen. Wel jammer dat je niet kunt zwemmen met deze uurwerken…

  • vrijdag, 28 november 2014 om 12:40
   Permalink

   Maar er zijn natuurlijk weer genoeg mooie horloges waarmee je wel weer kan zwemmen… reden te meer om af te wisselen 🙂

 • woensdag, 4 maart 2015 om 20:48
  Permalink

  Hey,

  Ik ben alvast fan van dit merk, maar ik vroeg me af of je verkooppunten kent in Nederland (of België)?

  Indien niet, wat zijn de ervaringen met de levering vanuit Amerika?

  Alvast bedank voor de info,
  Sabine

  • vrijdag, 6 maart 2015 om 8:04
   Permalink

   Volgens mij heeft JORD horloges nog geen verkooppunten in Nederland of België. Ik heb even de mailtjes opgezocht. Na je bestelling krijg je snel een mail over de verzending met een track and trace nummer. Ik heb ongeveer 1 1/2 week gewacht voordat het dan ook echt in Nederland was en hier werd geleverd.

   Groet Anja

 • donderdag, 11 februari 2016 om 22:16
  Permalink

  wat kost het om het vanuit amerika hier te krijgen dan???? weet iemand dat

Reacties zijn gesloten.

Verleden
 • 2017-12-10 No articles on this date.