Doelwit – Linda Jansma

Doelwit - Linda JansmaDit boek van Linda Jansma heb ik onlangs gekregen met een boekenruil met een buurvrouw van mijn vader. De schrijfster Linda Jansma kende ik niet dus ik was wel benieuwd naar dit boek. Doelwit is inmiddels haar zesde boek en behandeld een beladen onderwerp, eerwraak.

Op de achterflap: Doelwit

Als Judi op een nacht op haar woonboot wordt overvallen, ontsnapt ze ternauwernood aan de dood. De dader ontkomt, maar Judi weet wie het is. Drie jaar geleden moest ze voor hem vluchten en onderduiken in Amsterdam, nadat ze zijn zus Leila had geholpen te ontkomen aan de dodelijke eerwraak van haar familie. De politie gelooft haar niet wanneer ze zegt dat hij weer terug is. Zelfs als Leila zwaargewond in het ziekenhuis belandt en haar zoontje Cem verdwijnt, is er niemand die Judi serieus neemt. Helemaal op zichzelf aangewezen besluit ze het heft in eigen hand te nemen en Cem terug te halen. Maar hierbij onderschat Judi de moordlustigheid van de persoon die koste wat kost wraak wil.

Wat vind ik van het boek

Ik vond het een heftig en ook een gedurfd verhaal. Je weet dat ‘eerwraak’ bestaat alleen hoe heftig dit kan zijn weet je eigenlijk niet, het blijft meestal, voor mij dan, een klein stukje in de krant of op het journaal. Het verhaal is wel fictief, maar wel gebaseerd op verhalen van vrouwen die dit hebben meegemaakt. Het boek zelf is een afwisselingen van verhalen tussen het verleden en het heden. Je moet je gedachten er dus goed bij houden. Wat wel fijn is dat het boek uit het oogpunt is geschreven van één hoofdpersoon, dat maakt de wisseling tussen het heden en verleden wat minder verwarrend.

Titel: Doelwit
Auteur: Linda Jansma
Uitgever: De Crime Compagnie
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789461091192
Genre: Thriller
Winkelprijs: 14,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-11 No articles on this date.