Autoweek een mannenmagazine?

Autoweek een mannenmagazine?Zou je eigenlijk wel denken, maar toen ik net mijn rijbewijs had verslond ik de Autoweek, ik heb er zelfs een abonnement op gehad. Toen wilde ik nog alles weten over auto’s en met net drie maanden mijn rijbewijs heb ik zelfs een wedstrijd gewonnen door een paar vragen van Gijs van Lennep te beantwoorden. Hiermee won ik een deelname aan Volvo’s Safest Driver contents. Van de zeven, ervaren deelnemers, werd ik zelfs vierde (net geen podiumplek dus). Ik vond het echt doodeng om als klein meisje, zo lang ben ik niet, om in een grote Volvo over een nat parcours te rijden en dan te moeten slippen. Het lukte me allemaal. Allemaal dus meegemaakt door Autoweek. Kortom ik was na iig jaar wel weer verrast om weer eens de Autoweek door te bladeren.

Autoweek, een mannenblad?

Ja, bijna alle autojournalisten zijn mannen en het blad is ook bedoeld voor mannen, maar als vrouw mag je best bladeren net zoals er genoeg mannen zijn die ook stiekem de Viva van hun vriendin lezen. Is de Autoweek veranderd na al die jaren? Nee niet echt, layout technisch niet in ieder geval. Wat wel leuk is is de iPad app waarmee je weer veel meer kan, filmpjes en dergelijke. Wat kan je in de Autoweek vinden allerlei tests van nieuwe modellen, dubbeltesten (handig als je niet weet welk merk je nu wilt kopen) en worden er auto’s op de rolverband gezet, zijn die auto’s na 10 jaar nog steeds zo goed als nieuw? Leuk is de rubriek waarbij nieuwe modellen van pak hem beet 10 jaar terug nog een keer getoond worden. Hoeveel kan er qua auto’s en modellen veranderen in die tijd, vintage! Helemaal nooit weggeweest zijn de lijstjes met alle nieuwprijzen van alle modellen en merken auto’s die in Nederland te koop zijn en nu inclusief de bijtelling die je moet betalen wanneer je de auto gaat leasen.

Dus?

Tuurlijk kan je als vrouw Autoweek lezen en zeker als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een nieuw autootje of wanneer je bijvoorbeeld een leaseauto mag kiezen en je geen idee hebt welk type, je zal maar net een dubbeltest treffen waarin je ‘twijfelgevallen’ beide getest worden. Of ik hem elke week ga lezen zoals vroeger? Ik denk het niet, maar wat nu niet is kan nog altijd komen.

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.