Ze is Zoek door Emma Healey

Dit is het tweede boek wat ik heb gekozen tijdens het Meulenhoff Boekerij blogevent. Dit boek, Ze is zoek, heb ik gekozen omdat ik het genre literaire thriller goed vind en ik wederom de schrijfster niet kende.

Op de achterflap van Ze is zoek

‘Elizabeth is zoek’ staat op het briefje in Mauds zak. Het is in haar eigen handschrift geschreven, net als het briefje op de muur.

Maud wordt vergeetachtig. Ze koopt perziken op sap terwijl ze al een kast vol heeft, vergeet de thee te drinken die ze zelf inschonk en schrijft briefjes als geheugensteuntje. De mensen nemen haar niet meer serieus.

Maar ze is vastbesloten te ontdekken wat er met haar vriendin Elizabeth is gebeurd en wat het verband is met het raadsel dat haar al zo lang kwelt: de nooit opgeloste verdwijning van haar zusje Sukey, vlak na de oorlog. Een vaardig geschreven mysterie, een onvergetelijke stem: je zult lachen, huilen en huiveren.

Wat vind ik van het boek?

De hoofdpersoon in dit boek is dement, vandaar haar vergeetachtigheid. Het boek is ook een afwisseling tussen het heden en het verleden van Maud. Steeds meer zie je dat Maud qua geheugen achteruit gaat maar “gek” is ze helemaal niet alleen verwisseld ze dingen van vroeger met het verleden. Want naar wie is Maud eigenlijk op zoek? Naar haar beste vriendin of naar haar zus Sukey?

Ik vond het een boek waarbij je wel moest nadenken, anders wordt het verhaal ook wel verwarrend. Je kan dan ook het beste het boek in een keer uitlezen, zo blijf je tenminste in de flow van het verhaal. Het boek leest wel snel weg, korte zinnen en korte hoofdstukken. Het boek is niet zo heel dik en heeft een normaal lettertype.

Wie is Emma Healey?

Ze is zoek (Elizabeth is missing) is het eerste boek van Emma Healey. Emma groeide op in Londen. In Londen haalde ze een graad in het boekbinden en studeerde later af in creatief schrijven.

Titel: Ze is zoek
Auteur: Emma Healey
Uitgever: Boekerij
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789022569139
Genre: Literaire thriller
Winkelprijs: 18,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-11 No articles on this date.