Veroordeeld door Karin Slaughter

Veroordeeld door Karin SlaughterOpeens zag ik het boek Veroordeeld van Karin Slaugter in een folder staan. Er was dus weer een echte Karin Slaughter boek uit. Kortom, dat boek moest ik lezen, aangezien ik haar boeken in de Sara Linton en Will Trent reeks wel erg goed vond. Deze keer geen Sara of Will in het boek te bekennen, is dat jammer?

Op de achterflap van Veroordeeld

Op haar eerste dag bij het politiekorps van Atlanta wordt Kate Murphy direct geconfronteerd met de pesterijen en vooroordelen van haar mannelijke collega’s. Daarbij is het de slechtst mogelijke dag om te beginnen, want een seriemoordenaar die het heeft voorzien op agenten heeft zojuist een nieuw slachtoffer gemaakt en de stad lijkt een broeinest van geweld.

Maar Kate is niet de enige vrouw die het moeilijk heeft. Maggie Lawson stapte in de voetsporen van haar oom en haar broer om zichzelf voor hen te bewijzen als politieagent. Als ze ontdekt dat haar broer Jimmie feiten achterhoudt in zijn verklaring over de aanslag besluit ze met haar nieuwe partner Kate op onderzoek uit te gaan. Ondanks de tegenwerkingen van hun mannelijke collega’s volgen Maggie en Kate het spoor van een moordenaar van wie ze zeker weten dat hij opnieuw zal toeslaan. Maar wanneer? Het spoort leidt hen naar de duisterste schaduwen van Atlanta, waar iemand zijn oog op Kate heeft laten vallen…

Wat vind ik van het boek?

Ja ik vind het jammer dat dit geen Sara Linton boek is. Ik leefde veel meer met haar en Will Trent mee dan met de hoofdpersonen Maggie en Kate uit Veroordeeld. Het boek was, ondanks dat Kate Nederlandse voorouders had, erg Amerikaans. Het Amerika van de zestiger, zeventiger jaren waar racisme tussen blank en zwart nog hoogtij vierde en het verschil tussen man en vrouw enorm was. Een vrouw mocht geeneens haar eigen bankrekening openen. Omdat die tijd, de plek en de hoofdpersonen niet boeide kwam ik maar moeilijk door het boek. Hopelijk komt Karin Slaughter snel met een nieuw boek in de reeks van Sara Linton en Will Trent of toch een boek waarbij je op de een of andere manier meer symphatie krijgt voor de hoofdpersonen.

Titel:Veroordeeld
Auteur: Karin Slaughter
Uitgever: Cargo
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789023487241
Genre: Literaire Thriller
Winkelprijs: 19,90
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.