Véronique door Michelle Visser

Véronique door Michelle VisserEerder had ik het tweede boek van Michelle Visser, Opstand, gelezen en dat vond ik zo’n goed boek dat ik het eerste boek, Véronique ook graag wilde lezen. Ook dit boek bleek weer een topboek te zijn! Kom maar op met een derde boek!

Op de achterflap van Véronique
1882. Om het landgoed van haar familie voor faillissement te behoeden ziet de achttienjarige Véronique Eedelhart zich gedwongen te trouwen met Pieter Meijer, zoon van een steenrijke maar volkse ondernemer. Pieter zal de schulden betalen die Véroniques vader, baron Eedelhart, na zijn dood heeft achtergelaten; in ruil daarvoor hoopt hij met deze verbintenis toegang te krijgen tot de betere kringen.

Het paar verhuist naar een prachtig pand aan de grachten van Amsterdam. Véronique raakt er beïnvloed door bijzondere vrouwen als Aletta Jacobs, en geïnspireerd door Aletta vecht Véronique zich steeds meer vrij, tot ongenoegen van Pieter. Hij dwingt zijn echtgenote hem te volgen naar Nederlands-Indië, waar Pieter een filiaal van Handelshuis Meijer zal leiden. Al snel brengen de spanningen in het huwelijk Véronique op een breekpunt. Zal ze durven te kiezen tegen de conventies van haar tijd?

Wat vond ik van het boek?
In het begin duizelde het even van alle personages die genoemd werden. Tantes, oom, baronessen en noem maar op. Maar op een gegeven moment wordt het wel duidelijker, wie bij wie hoort en hoe de familiebanden in elkaar steekt. Het verhaal is een mooi beeld over hoe het in de 19de eeuw er aan toe ging. Vrouwen gehoorzaamden hun man en mochten vrij weinig. Tot Aletta Jacobs als eerste vrouw ging studeren aan de universiteit. Een verandering werd teweeg gebracht. Zo ook bij Véronique, al duurt het bij haar wel even en is ze nog steeds haar vervelende man Pieter trouw. Tot de druppel overloopt in Batavia en het heft in eigen handen neemt…

Titel: Véronique
Auteur: Michelle Visser
Uitgever: Boekerij
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789022570364
Genre: Historische roman
Winkelprijs: 19,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.