Inside: Range Rover Evoque

Range Rover Evoque zwarte uitvoering
Soms zou ik best wel een autoblogster of autojournalist willen zijn, maar dan wel een die helemaal alleen in een auto mag rondrijden, geen passagiers maar gewoon genieten van een auto. Toen ik net mijn rijbewijs had was ik dol op auto’s, ik las de Autoweek, met amper drie maanden mijn rijbewijs op zak deed ik mee aan Volvo’s safes driver contents (ik werd vierde tussen alle ervaren autorijders) en heb ik zelfs een korte periode in de automotive branch gewerkt. Inmiddels heb ik al tig auto’s versleten en na jaren in een Volkswagen Lupo te hebben gereden rijd ik nu in een Volkswagen Up. Totaal wat anders dus dan deze Range Rover Evoque. Een indrukwekkend als je van een Up in een Evoque stapt. Hoewel ik zelf niet gereden heb in deze auto wil ik deze Range Rover wel aan je laten zien.

Range Rover Evoque witte uitvoering

Geschiedenis van de Range Rover Evoque

De Range Rover Evoque is een Britse auto en hoort bij het Britse merk Land Rover. Range Rover is het luxe zusje van de Land Rover. De Evoque was het eerst te zien als conceptauto, onder de naam Land Rover LRX, tijdens de North American International Auto Show in 2008. In 2011 is de productie van de Evoque gestart in Halewood, waar ook de Freelander wordt gebouwd. De Evoque is ontworpen door Gerry McGovern.

Range Rover Evoque blauw

De techniek

De Evoque heeft verschillende dieselmotoren die 150 of 190 pk leveren en een benzinemotor met zelfs 240 pk. Sowieso is de motor altijd een viercilinder motor. Verder kan je ook nog kiezen voor alleen voorwielaandrijving of voor de vierwielaandrijving (wat eigenlijk wel past bij een Range Rover toch?). Verder heb je ook nog de keuze uit een 9-traps automatische versnellingsbak en een 6-traps handgeschakelde versnellingsbak.

Range Rover Evoque achterkant

Uitvoeringen

Er zijn drie basisuitvoeringen namelijk de Pure, Prestige en Dynamic. Deze basisuitvoeringen zijn ook beschikbaar in een coupé uitvoering. Daarnaast zijn er ook twee special editions: Pure Business en Dynamic Business. Het verschil in deze uitvoering ligt natuurlijk aan de uitrusting van een met leder bekleed stuur tot elektrisch verstelbare voorstoelen en verchroomde dorpellijsten.

Range Rover Evoque lijnenspel

Victoria Beckham Evoque

Je zal maar beroemd zijn en de mogelijkheid hebben om zelf een Range Rover te ontwerpen… Victoria Beckham deed dat voor de Evoque. In onderstaande video zie je hoe zij het ontwerpproces heeft ervaren en hoe haar Range Rover Evoque is geworden:

bron video: Youtube kanaal Land Rover UK

Range Rover Evoque interieur schakel dashboard vanaf bestuurderskant

Interieur

Er zijn natuurlijk legio mogelijkheden om je auto helemaal van jezelf te maken. In de Evoque catalogus zie je alle mogelijkheden op een rij. Zo heb je keuze in de stoelbekleding en de afwerking van de de middenconsole en het dashboard.

Range Rover Evoque interieur automaat dashboard vanaf bijrijderskant

Exterieur

Naast het interieur moet je ook naar de buitenkant kijken natuurlijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een glazen panoramadak met elektrische zonwering, een warmtegevende voorruit en schemersensoren voor de koplampen. Uiteraard moet je ook de velgen niet vergeten, dat maakt de auto aan de buitenkant natuurlijk helemaal af. Verder moet je ook nog denken aan het gebruikersgemak. Zo kan je kiezen voor een ‘lane departure warning’, een waarschuwingssysteem zodat je niet per ongeluk een andere auto raakt tijdens een inhaalmanoeuvre op de snelweg, een ‘surround camera systeem’, waarmee je 360 graden rondom je auto kan kijken (handig voor achteruitrijden) en een ambiance verlichting, pas de kleur van de interieurverlichting aan je stemming.

Range Rover Evoque velg

Zelf doen?

Binnenkort kan je zelf je Evoque samenstellen via de Facebookpagina van Land Rover Nederland. Maak hiermee kans op drie maanden rijden in een Evoque gemaakt naar jouw ontwerp. Voel je dus even een beetje Victoria Beckham! En eigenlijk wil ik me ook wel Victoria Beckham voelen… Ik sta al in de startblokken om te ontwerpen en de drie maanden Evoque rijden te winnen!

Nog meer Evoque

Natuurlijk heb ik niet alle mogelijkheden van de Range Rover Evoque niet genoemd, dat zijn er al heel veel en er zijn natuurlijk autojournalisten die dat veel beter kunnen. Daarom zie je hieronder nog twee review video’s, één van Land Rover zelf en één van de Consumentenbond. Zou ik zelf nog eens in de Evoque willen rijden. Ja, maar dan helemaal alleen. Genieten van een luxe auto (en als ik de auto eenmaal ken, dan mag je best wel meerijden hoor).

Evoque Video’s


bron video: Youtube kanaal Land Rover UK

Een uitgebreide, onafhankelijke review zie je in onderstaande video van de Consumentenbond uit 2013.

bron video: Youtube kanaal Consumentenbond

(91 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-11-17 No articles on this date.