De Reiziger door Diana Gabaldon

De Reiziger door Diana GabaldonTijdens het Meulenhoff Boekerij Blogevent werd de serie De Reiziger van Diana Gabaldon al genoemd. Er verschijnt na jaren wachten een deel acht in oktober van dit jaar. Dit deel bestaat uit twee boeken want anders zou het boek echt veel te zwaar worden. Van het eerste deel staat een verfilming op stapel. Ik werd dus al nieuwsgierig want deze schrijfster en deze serie kende ik niet. De serie De Aardkinderen van Jean M. Auel vond ik al goed, dus vreemd dat ik De Reiziger-serie niet kende. De keuze was dus snel gemaakt toen ik op de tafel dit boek zag liggen. Dit boek ging natuurlijk mee in de “Bookiebag” en dat bleek een goede keuze!

Op de achterflap van De Reiziger

De reiziger is een verhaal vol passie en avontuur, angst en verraad… en een liefde die alle barrières van plaats en tijd overstijgt. Claire Randall viert in 1945 de hereniging met haar man Frank met een tweede huwelijksreis naar de Schotse Hooglanden. Tijdens een wandeling stuit Claire op een stenencirkel… en ze wordt wakker in het onbekende en gevaarlijke Schotland van 1743. Al snel komt Claire erachter dat niet alleen haar leven op het spel staat, maar ook haar hart. De onweerstaanbare jonge Schot James Fraser laat haar kennismaken met een zo vurige passie en een zo allesomvattende liefde, dat Claire verscheurd wordt tussen trouw en verlangen, en tussen twee volkomen verschillende mannen en twee onverenigbare levens.

Wat vind ik van het boek

Het eerste wat ik dacht bij het boek toen ik het opende was ‘wat een klein lettertype, dat duurt wel even voordat ik het uit heb’. Niets bleek minder waar, het boek leest echt zo snel weg. Je wilt eigenlijk weten wat er verder gebeurt met Claire en Jamie. Soms had ik wel het idee dat ik ergens ver weg het verhaal wel kende, maar misschien vaag uit films. Het boek werd dan ook al voor het eerst in 1991 uitgebracht (en het heeft de tand des tijds doorstaan). Nu moet ik echt de andere zes delen gaan lezen voor deel acht uit komt. Dat is dus genoeg leesvoer voor deze zomer!

Titel: De Reiziger
Auteur: Diana Gabaldon
Uitgever: Boekerij
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789022566848
Genre: Historische roman
Winkelprijs: 15,00
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-23 No articles on this date.