De Moord op mijn Vader door Carina Bergfeldt

De Moord op mijn Vader door Carina BergfeldtDe Moord op mijn vader ben ik gaan lezen na aanleiding van een recensie in een tijdschrift. Een thriller in combinatie met Scandinaviƫ moet wel goed zijn dacht ik.

Op de achterflap van De moord op mijn vader

Twee bevroren voeten steken uit boven het ijs van het Simsjƶnmeer. Ze zijn van Elisabeth Hjort, een jonge moeder die al enkele tijd spoorloos verdwenen was. Alle aanwijzingen wijzen in de richting van een geweldsdelict.

Voor rechercheur Anna Eiler roept de mysterieuze moord onplezierige herinneringen op aan het verleden en voor de journalisten van de lokale krant vormt de zaak een welkome afleiding van de januaristilte. Verslaggevers Julia Almliden en Ing-Marie Andersson duiken beiden in het dossier en raken steeds meer betrokken bij de opmerkelijke geschiedenis van Elisabeth Hjort.

Op hetzelfde moment wordt er elders in de stad met de grootste nauwkeurigheid gewerkt aan het plannen van de perfecte moord. De moordenaar-in-spe put inspiratie uit de tv-serie Dexter.

Wat vind ik van het boek?

Ik vond het een boek waar ik lastig in kwam. Er lopen twee verhalen door elkaar heen en die beide verhalen lijken helemaal niets met elkaar te maken te hebben. Op een gegeven moment kom je er wel in en dan begint het je misschien ook wel langzaam te dagen al blijft het tot het eind spannend hoe het allemaal in elkaar zit en wat die twee verschillende verhaallijnen nu met elkaar te maken hebben.

Titel: De Moord op mijn Vader
Auteur: Carina Bergfeldt
Uitgever: A.W. Bruna
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789400503182
Genre: Literaire Thriller
Winkelprijs: 19,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-11 No articles on this date.