Tijgers in de Nacht door Fiona McFarlane

Tijgers in de Nacht door Fiona McFarlaneZo leuk, 14 juni mag ik naar een echt boekbloggersevent, mijn eerste echte event voor LilleDame, een keer dus geen ‘foodevenement’ waar ik al vaker van de partij ben. Over het event lees je natuurlijk meer, maar één onderdeel is de mega bloggersboekenclub, er wordt dan gediscussieerd over Tijgers in de Nacht. Het boek komt pas uit op 16 juni, maar ik heb al een vooruitleesexemplaar gekregen. Je moet natuurlijk wel goed voorbereid zijn. Inmiddels heb ik het boek allang uit, lees mee wat ik er van vond en waar het boek nu eigenlijk over gaat.

Over het boek: Tijgers in de Nacht

Ruth, 75 jaar, woont alleen aan de Australische westkost in een afgelegen strandhuis. Haar man is al een tijd geleden overleden en haar twee zoons wonen ver weg. Op een nacht wordt Ruth angstig wakker, ze heeft het gevoel dat er een tijger in haar huis rondsluipt. Angstig. De volgende ochtend krijgt ze opeens bezoek van de exotische Frida. Frida komt namens de regering voor haar zorgen. Kordaat en charmant als Frida is neemt ze steeds meer plaats in het leven van Ruth. Verhalen van nu, herinneringen alles gaat door elkaar heen? Kan Frida wel te vertrouwen, waarom blijft die tijger steeds terugkomen?

Wat vond ik van het boek

Romans lees ik niet heel vaak, meestal lees ik literaire thrillers. Ik moest dus wel even in het boek komen. Het boek neemt je mee in de zorgen en herinneringen van een oude vrouw. Soms is het zo geschreven zodat je denkt dat Ruth dementerende is. Misschien is dat wel zo, maar daar ben ik zelf niet helemaal achter gekomen. Het boek heeft een verrassende, maar ook wel verwachtte ontknoping. Zeker als je verder in het verhaal komt dan klopt de ontknoping wel. Wat vind je trouwens van de cover van het boek? Mooi hè!

Wie is Fiona McFarlane?

Fiona McFarlane is een Australische schrijfster, geboren in Sydney. Ze heeft verschillende Engelse graden van de University of Sydney en Cambridge University en heeft ook nog iets voor schrijvers afgerond in Austin,Texas. Haar korte verhalen werden onder andere gepubliceerd in The New Yorker. Tijgers in de Nacht is haar eerste boek.

Titel: Tijgers in de nacht
Auteur: Fiona McFarlane
Uitgever: Meulenhoff
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789029090131
Genre: Roman
Winkelprijs: 18,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-11 No articles on this date.