Sneak Peek Mei 2014

Eindelijk, vakantie! Deze maand zijn we lekker een midweekje op vakantie geweest in Denemarken. Daarvan is ook al een hele plogserie verschenen. Maar deze maand zijn er ook wel wat andere dingen gebeurt zoals de presentatie van Goed Zoet, een boek over bakken zonder suiker.

Persoonlijk:
jabra uitproberen do-in boek
Gelukt, de Jabra Rox oordopjes werken ook met mijn iPod. Ik wist eigenlijk niet eens dat de iPod bluetooth had. Leuk!

In de Happinez Happi Body special had ik over Do-In gelezen. Dit leek mij wel interessant, via de Bruna bestelde ik het boek om me daar eens meer in te verdiepen.

gele klaproos open klaproos
Zo spontaan begon deze klaproos te bloeien tussen de tegels van onze tuin. Mooi!

foto oude doos foto oude doos 2
Foto’s uit de oude doos, of meer aan de muur bij mijn vader. Hier sta ik op tijdens vierspanwedstrijden. Ik mocht mee met mijn buurman en buurvrouw van destijds om dus mee te rijden als bijrijder van het vierspan. Super stoer natuurlijk. De pony’s op de foto’s zijn trouwens Welsh Pony’s van stal Lintelo.

tijgers in de nacht deens woordenboekje
Veel boeken in de Sneak Peak deze maand. Het boek Tijgers in de Nacht is een vooruitexemplaar. Ik kreeg het als huiswerk voor het boekbloggersevent volgende maand bij de uitgever van dit boek. Leuk!

Nog meer huiswerk in de vorm van Deense woordjes. Deze maand gaan we namelijk op vakantie naar Denemarken en van het Deens snap ik geen sikkepit.

moederdagcadeautjes
Wat een verrassing van mijn ‘half’ dochter Britt kreeg ik een heel leuk pakket met zaadjes voor mijn moestuintje, labels voor de moestuin, ijsthee om zelf te maken en speculoos-chocolade.

elle en zomer wachten op de intercity
Weer wat tijdschriften gescoord: de Elle Denim bijbel, want daar zat zo’n leuke iPadhoes bij en Zomer, een doeboek. Alleen die kaft al vond ik geweldig!

Op een wat later tijdstip in de trein, minder druk dus. We moesten wel wachten op de intercity die uit Ede-Wageningen kwam.

stoeptegel dubbeltje kaart uit Suriname
Op weg naar een vergadering kwam ik deze stoeptegels met munten er in tegen. Ik was dan ook toevallig in de buurt van de Munt, het geldmuseum van Nederland.

Kijk hoe leuk, een kaartje helemaal uit Suriname van Piet en Morine. Piet ken ik weer uit de trein. Leuk hè!

Juhl B&B Strand bij Hesjsminde
Vakantie! Een midweekje Denemarken. We verbleven weer in een Bed & Breakfast: B&B Juhl nabij Kolding. Dit is het hoofdgebouw.

We hadden uitzonderlijk weer, in Hejlsminde hebben we op dit strandje dan ook van een Deens ijsje genoten.

Manneken Pis in Bogense Het regent in Denemarken
Dan kom je zomaar Manneken Pis tegen en niet in Brussel maar in een klein Deens dorpje, Bogense. Het Manneken staat daar heerlijk rustig op een mooie plek.

Vrijdagochtend gingen we weer terug naar huis en dat begon met regenen. Het schijnt dat in de nacht van vrijdag op zaterdag maar liefst 60 mm regen is gevallen in de streek waar wij waren.

regen
Laatste vrije dag voordat ik een extreem korte werkweek heb, slechts 2 dagen werken want de donderdag er op was het hemelvaart. Op de laatste vrije dag van mijn vakantie begon het met regenen, al ging de beloofde stortregen aan mij voorbij.

Moestuin:
worteltjes moestuin na de vakantie
Het gaat ook best goed met de worteltjes in de moestuin. Dus wie weet binnenkort worteltjes op het menu?

De moestuin heeft het best overleeft van een kleine vijf dagen geen water. Het heeft volgens mij tussendoor wel geregend denk ik dan.

Food:
twix en mars toetje zelfgemaakte krentenbollen
Boodschappen in Duitsland doen. Daar zagen we bij Real deze aparte toetjes. Dat moesten we dus proeven. Tja yoghurt met karamel en chocoladebolletjes. Een aparte combinatie.

Hoe vind je deze krentenbollen? Zien er mooi uit hè? Broodbakken gaat me steeds beter af in ieder geval.

workshop worstmaken heel veel worst
Als afscheid van een collega die met pensioen was gegaan kregen we een kookworkshop met alle collega’s. Ik koos het groepje van het worst maken. Dat had ik dus nog nooit gedaan. Zoals je ziet werd het een behoorlijk lange worst.

eindresultaat worst maken
Dit was dus het resultaat. Van andere collega’s de andijviestamppot met spekjes en de runderworstjes van mijn groepje. Het worstje was echt lekker en echt er ging echt een berg aan kruiden in… Je ziet ook gelijk wel wat het thema van de workshop was: De Hollandse Pot.

deegbal dapeppa chocolade marshmallow cookies resultaat Dapeppa Marshmallow cookies
Ik had nog een pot cookie-mix staan van DaPeppa en eindelijk hadden Britt en ik tijd om koekjes te bakken. Eerst alles mengen met een ei en wat roomboter en vervolgens bakken. Het resultaat was erg lekker!

kees en sien
Britt en ik hadden allebei bevrijdingsdag vrij en toevallig bleef Britt die maandag nog bij ons. Om te gaan lunchen zijn we lekker op de fiets gestapt, het was nog heerlijk mooi weer, en hebben we geluncht bij Theehuis Kees & Sien op het terras.

taartje KOOF goed zoet kaartjes
Deze maand had ik zowaar een boekpresentatie in Utrecht. Zo fijn! Ik kon gewoon vanaf mijn werk richting de presentatie. Moet dus vaker gedaan worden, presentaties en events in Utrecht. Utrecht heeft namelijk leuke plekken, zoals KOOF waar ik dit taartje at tijdens de boekpresentatie van Goed Zoet.

Deze leuke ansichtkaarten zijn foto’s en illustraties uit het boek Goed Zoet, een boek vol met lekkers maar dan met allerlei betere varianten op ons gewone suiker.

rittersport espresso ijs met muisjes
Mijn “guilty sin” RitterSport espresso uit Duitsland.

Op zoek naar een cadeautje voor mijn schoonmoeder heb ik met Britt bij de Eekhoeve een ijsje met roze muisjes gegeten. De roze muisjes waren ter ere van de geboorte van een veulentje op de zorgboerderij.

pulled pork aardbeiensmoothie
Op allerlei foodblogs had ik al gelezen dat Pulled Pork helemaal super zou zijn. In Denemarken kan je het zelfs in pakjes kopen. Het is een groot stuk vlees wat in de oven moet en na 30 minuten moet je het zelf lostrekken en er marinadesaus door doen. Wanneer komt Jensen’s Køkken naar Nederland?

Deze jordbaer smoothie, oftewel aardbeiensmoothie dronken we bij Café Klein in Kolding. Erbij hadden we echt heerlijke burgers. Echt een aanrader om hier wat te eten.

ontbijtmand
Wat vind je van deze ontbijtmand? Deze mand vol lekkers werd elke dag gebracht. Genieten van een goed ontbijt.

Mood Pulled Beef
De Mood nam ik mee bij de Deense supermarkt Føtex, de Albert Heijn van Denemarken zo’n beetje qua supermarktgevoel. De Mood is de Deense variant op de Allerhande.

Naast Pulled Pork is er ook nog pulled beef en pulled chicken. Hier een broodje Pulled Beef. We hadden natuurlijk de pulled beef en pulled chicken ook meegenomen.

gezonde sapjes boerenkool, spinazie, appel, komkommer sap
Thuisgekomen waren er van AH to GO een zestal gezonde sapjes bezorgd. Hier boerenkool, spinazie, appel en komkommer sap. Dat is dus echt heel erg gezond. Het ziet er best gek uit maar uiteindelijk smaakte het helemaal niet raar. Het smaakte uh gezond.

melkunie gevulde koek vla
Hoe kom je op het idee, gevulde koek vla. Naast deze smaak is ook stroopwafelvla en roze koekenvla verkrijgbaar. De gevulde koek vla smaakt overigens naar bitterkoekjesvla dus weinig bijzonders eigenlijk alleen maar raar.

(62 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Sneak Peek Mei 2014

 • maandag, 2 juni 2014 om 22:26
  Permalink

  De stroopwafelvla vind ik wel lekker. Andere twee nog niet geproefd.

 • zondag, 8 juni 2014 om 11:10
  Permalink

  De stroopwafelvla heb ik nog niet geprobeerd. Maar die gevulde koek vla vond ik niet zo bijzonder, en raar om eigenlijk koekjes in de vla te stoppen maar ja bitterkoekjesvla bestaat ook al heel lang 🙂

Reacties zijn gesloten.

Verleden
 • 2017-12-11 No articles on this date.