Duurzaam: Useless Hergebruik Lampen

Useless Cassettebandjeslamp
Heb je ze nog die oude cassettebandjes, floppydisks of elpees op zolder. Je doet er waarschijnlijk helemaal niks meer mee. Zonde toch? Maar wat moet je ermee? Nou de mensen van Useless Hergebruik weten er wel raad mee en maakten van onder andere die oude cassettebandjes mooie lampen en van elpees grappige schalen.

Useless Floppy lamp

Over Useless Hergebruik

Het is dat ik er heel toevallig tegenaan liep en direct weg was van de cassettebandjeslamp (die wil ik best wel voor mijn verjaardag bijvoorbeeld). Op onderzoek op internet kwam ik erachter dat er nog veel meer wordt geherbruikt door Useless Hergebruik. Zo worden floppy’s leuke lampjes, vormen diskettes een brievenhouder, oude sleutels worden weer een sleutelrekje en elpees worden schaal of klok. Wat ik ook supergaaf vind is zijn de lampen die gemaakt zijn met bijvoorbeeld een oud koffiezetautomaat of de trechterlamp. Hoe duurzaam kan je dus eigenlijk zijn. Het gaat allemaal om het idee!

Useless lampen in het donker

Waar te koop

Ik heb qua elektriciteit twee linkerhanden, mij zie je niet zomaar van een oud koffiezetautomaat een lamp maken, dus ik zal het toch echt moeten kopen in bijvoorbeeld een conceptstore zoals Whoop Whoop, op de Swanmarket waar ze regelmatig te vinden zijn of gewoon via de site. Een cassettebandjeslamp kost bijvoorbeeld 30 euro net als de blenderlamp. De koffieautomaat kost ietsjes meer, 50 euro.

foto’s: Useless en Facebookpagina Useless

(47 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Duurzaam: Useless Hergebruik Lampen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.