De Moestuin van Mme Zsazsa door Kim Leysen en Dorien Knockaert

De Moestuin van Mme ZsaZsa door Kim LeysenTerwijl ik eigenlijk niet eens op zoek was naar een moestuinboek, liep ik vorige week in de Carrefour in Turnhout toch even naar de Moestuin-boekentafel en zag dit boek ‘de Moestuin van Mme Zsazsa’ en al doorbladerend had ik al zoiets van dit boek wil ik gewoon en dus belande het in mijn winkelwagentje en nam ik het boek mee naar Nederland. Al heb ik misschien wel een klein moestuintje, de tips kan ik vast gebruiken en anders wel de recepten die achter in het boek staan. Kortom De Moestuin van Mme Zsazsa is een heel veelzijdig boek kijk maar mee.

Over het boek: De Moestuin van Mme Zsazsa

Je komt op een idee, je regelt een stukje land met een caravan er op en spreekt er wekelijks af met fotografe Els Menten en receptenmaakster Dorien Knockaert. Zo is heel kort omschreven het boek De Moestuin van Mme Zsazsa ontstaan.
Het boek neemt je mee in een jaar zaaien, koken en proeven, en dan ook nog eens op een slimme manier zodat je ook tijd over hebt om even in de zon te zitten tussen al je groenten. De omslag zegt zelf het volgende:

* een volledige handleiding voor ecologisch moestuinieren
* een basis voor beginners
* het grondigere werk voor de ervaren tuiniers
* 75 groenterecepten
* kooktips waarmee je een leven lang voort kunt

Indeling

Het boek is ingedeeld in de onderwerpen: de moestuin, de groenten en in de keuken. In het deel ‘de moestuin’ wordt je meegenomen over hoe je een moestuin opzet, waar moet je aan denken bij het indelen, welke problemen kan je verwachten en hoe je bijvoorbeeld zaden kan winnen van bepaalde groenten. In het deel ‘de groenten’ worden verschillende groenten besproken, op een groentefiche zie je in één oogopslag onder andere hoe je groenten moet zaaien, wanneer je het kan oogsten en hoe je het kan bewaren. Verder zie je per groenten waar de plaats is in de moestuin, hoe je het zaait en/of plant, het onderhoud en wat de aanpak is in de keuken. Uitgebreide informatie dus!

De recepten in De Moestuin van Mme Zsazsa

De recepten zijn natuurlijk allemaal bereid met de groenten die Mme Zsazsa in haar moestuin heeft geoogst. De recepten zijn ingedeeld per maand, koken met de seizoenen dus. De recepten zijn in stappen geschreven en bijna alle recepten hebben een foto van het eindresultaat. Elk recept heeft wel een korte inleiding en heeft of tips over timing of tips waarmee het recept ook goed te combineren is. Verder zie je snel of een recept 100% plantaardig is, snel is of bijvoorbeeld glutenvrij is.

Wat vind ik van het boek?

Eigenlijk had ik het al geschreven, ik ben er super enthousiast over. Je leert echt zoveel van het boek. Het kriebelt dan ook best wel om een grotere stukje tuin te beplanten. Alleen helaas voor mij heb ik daarvoor de ruimte niet en zou ik moeten uitwijken naar een volkstuintje. Het boek heeft maar liefst 350 pagina’s (en 3 leeslinten), waarvan het grootste deel over het moestuinieren gaat, 1/3 deel is voor de keuken van Dorien. De combinatie tussen moestuinieren en koken is leuk en het boek De Moestuin van Dorien is gewoon zo leuk geschreven, vlot en niet op een belerende manier maar gewoon op een enthousiaste manier over het moestuinieren (waardoor je dus vanzelf ook wel enthousiast raakt). Kortom wil je een moestuin beginnen, of nog meer tips om op een ecologische manier te moestuinieren? Koop dan “De Moestuin van Mme Zsazsa”

Extraatjes

Op het blog van Mme Zsazsa vind je in deze blogpost nog links naar leuke extra’s: groentefiches die je zelf kan invullen, zaadzakjes voor je eigen gewonnen zaad, een mini-moestuinkalender en etiketten (scroll voor de links naar het einde van het bericht).

Titel: De Moestuin van Mme Zsazsa
Auteur: Kim Leysen, Dorien Knockaert
Uitgever: Manteau
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789022328941
Winkelprijs: 29,99
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(33 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “De Moestuin van Mme Zsazsa door Kim Leysen en Dorien Knockaert

 • woensdag, 3 september 2014 om 15:22
  Permalink

  Ik vind hem ook geweldig ! Ik heb er heel erg veel van geleerd, zowat op elk blad staat een hoop info die ik niet wist.

  • woensdag, 3 september 2014 om 18:12
   Permalink

   Ja he het is echt een geweldig, leerzaam boek!

Reacties zijn gesloten.

Verleden
 • 2017-12-13 No articles on this date.