Ploggen 21 Mei 2014: Vejle en Omgeving

Opnieuw een hele dag in Denemarken. Jammer genoeg houdt het snotteren bij mij niet op. Is toch niet echt eerlijk een beetje ziek zijn op vakantie. Toch gaan we er weer een leuke dag van maken. Er werd wel wat regen voorspelt maar dat viel gelukkig mee.
ontbijtmand met luxe broodjes
Yum, vandaag in onze ontbijtmand luxe Deense koffiebroodjes!

Kolding storcenterHet zou regenachtig worden, dus dan naar een overdekt winkelcentrum het Kolding Storcenter. Schijnt het grootste winkelcentrum van Jutland te zijn. Wij waren er snel klaar mee, het was dan ook nog best vroeg en nog niet echt ‘gezellig’ druk (en gewoon buiten winkelen is veel leuker)

op weg naar vejleOp aanraden van een collega van Michel zijn we naar Vejle gereden.

parkeerkaartjeParkeerkaartje kopen. Wat opvalt is dat de parkeerplaatsen best wel oud zijn (gaten enzo).

mooi gebouw in VejleHier zit (of zat) een bank. Ik vond het gewoon een mooi pand.

water in de stadEen kanaal door de stad.

Bryggen storcenterOok hier een overdekt winkelcentrum, Bryggen Storcenter. Alleen de eerste verdieping gezien en toen weer snel naar buiten. Het weer was veel te lekker om binnen te zijn.

heel in de verte een molenHeel in de verte zie je een molen staan.

bootjeEen bootje in het kanaal.

MoominsKen je ze nog, de Moomins? Deze moest gewoon op de foto. Britt heeft dit vroeger als klein kind schijnbaar vaak gekeken.

choco mars met lemon cakeBij Madam Blå moesten we gewoon naar binnen. Buiten stonden hele leuke gieters en binnen was het een winkeltje, café en taartjeswinkel in één. Hier nam ik een choco mars, warme chocolademelk met karamelsiroop en slagroom met erbij een fris citroentaartje.

frappe freeze met chocotaartMichel nam een frappé freeze (ijskoffie) met een chocolade cake. Wat was ik overigens blij dat er ook een kannetje water bij kwam. Kon ik even mijn paracetamol inslikken. Hoofdpijn als een idioot.

winkelstraat vejleJe ziet het niet zo heel goed, maar dit is een deel van de winkelstraat in Vejle en ook hier is er een Søstrene Grene. Heerlijk rondgesnuffeld, maar heel gek, niets gekocht.

kleurrijke parapluutjesOok leuk allemaal paraplu’s in verschillende kleuren.

even in de zon zittenEen poging om even in de zon zitten. Alleen werd de hoofdpijn en verkoudheid (algehele malaise dus) steeds erger. Kortom even de ogen dicht terwijl Michel de Giro in het Deens aan het volgen is.

magnetron maaltijdGeen zin in eten, dus dan maar magnetronmaaltijden eten.

in de magnetron dan maarMichel moest even kijken hoe de magnetron werkte en daarna hupakee en klaar. Het was op zich wel lekker, alleen ik heb niet veel gegeten.

toch wat hippies eten’s Avonds toch nog een klein zakje chips op… maar snel slapen, ik was zo bleek, een spook zou zelfs minder wit zijn.

(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *