Nieuw: Varier Actulum Stoelen

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling om nieuwe stoelen te kopen, alleen zagen we tijdens het winkelen in Apeldoorn een leuk Scandinavische woonwinkel, Van Zeben, en daar moesten we gewoon naar binnen. Naast woonartikelen verkoopt Van Zeben overigens ook allerlei houten speelgoed. Wij liepen door naar de woonafdeling en kwam als eerste deze stoelen, de Varier Actulum, tegen. Deze stoelen zijn bedoeld om een betere houding te krijgen bij het zitten. Iets wat zeker Michel nodig heeft met al zijn rugklachten. Kortom niet lang nagedacht en twee van deze stoelen besteld. We zitten toch vaak achter de eettafel en goed zitten is belangrijk. Een weekje terug konden we de stoelen na zes weken wachten eindelijk ophalen en na een week kan ik zeggen dat het echt fijne stoelen zijn!

Over de Varier Actulum

Door de lopers, die iets rond zijn, krijg je het effect dat je lichaam zich in een natuurlijk beweging op de stoel zit. Door te “wiebelen” is de overgang van actief zitten naar ontspannen zitten niet groot. Door de natuurlijk zithouding voorkomt de Actulum spanning in de nek en schouders en versterkt het de buikspieren. Daarnaast zou de stoel doordat je in een meer natuurlijke houding zit de bloedcirculatie en zuurstoftoevoer verbeteren waardoor je weer meer energie krijgt.

Is dat bovenstaande allemaal waar?

Na een week kan je natuurlijk niet zoveel zeggen. Wat je wel merkt is dat je veel rechter zit dan in een normale stoel. Je zakt niet zo snel in. Verder vind ik zelf het wiebelen wel prettig, van actieve houding even achterover leunen is heel natuurlijk. Wat opvalt aan de stoelen is dat ze erg licht zijn qua gewicht en dus makkelijk zijn te verplaatsen.

Over Varier

Varier is in 2006 opgericht en is ontstaan door het Noorse bedrijf Stokke. Het bedrijf is nog steeds Noors en is gevestigd in Oslo. Meer dan 90% van de Varier Stoelen worden verkocht buiten Noorwegen in meer dan 40 verschillende landen. De meest bekende stoelen van Varier zijn ontworpen door Noors ontwerper Peter Opsvik, zoals de Variable Balans. Deze Variable Balans was de basis voor de filosofie achter de actieve zithouding.

Hieronder zie je een video van de Varier Actulum

(246 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-11-17 No articles on this date.