Test: Jabra Rox Wireless Oordoppen

Jabra Rox WirelessMuziek, mijn vriend heeft dat eigenlijk altijd op tijdens de fiets, alleen had hij de juiste oordoppen nog niet gevonden. Het moet natuurlijk aan allerlei eisen voldoen. Zoals goed in het oor zitten, een afstandsbediening en natuurlijk goed geluid. Helemaal stoer dat ik de Jabra Rox Wireless oordopjes mocht uitproberen. Uiteraard heeft mijn vriend de dopjes ook uitgeprobeerd en na een aantal verschillende groottes qua dopjes had hij eindelijk wat hij precies zocht in goede oordopjes.

Jabra Rox Wireless dopjesWat natuurlijk opvalt is dat er toch een kabel aan de Jabra Rox Wireless dopjes zitten. Dit is nodig voor de bediening van de headset en mochten ze uit je oor vallen dan ben je ze niet gelijk kwijt. De oordopjes zijn weer- en stofdicht en kunnen tegen een stootje. Verschillende onderdelen zijn gemaakt uit massief staal en de kabel is verstevigd met kevlar.

Jabra Rox Wireless dopjes dichtbijZoals je ziet zijn de oordopjes niet echt groot. De Jabra Rox Wireless is slechts 19 gram. Goed te weten is dat je er tot 6 uur muziek mee af kan spelen, 5 1/2 uur mee kan telefoneren en dat de stand-by tijd ongeveer 190 uur is. De batterijindicator zie je overigens op je telefoon naast het BlueTooth tekentje. Wat leuk is, is dat de Jabra Rox werkt met een speciaal aan en uit systeem, een magnetisch systeem. Door de dopjes tegen elkaar te klikken gaat de Jabra Rox uit en bij het uit elkaar halen weer aan. Vernuftig! De Jabra Rox Wireless praat via BlueTooth 4.0 met je smartphone, mp3-speler en alles wat ook met Bluetooth werkt en geluid kan afspelen.

Jabra Rox Wireless aansluiting opladenHet opladen doe je door het klepje van de linkeroordop af te halen en dan via het bijgeleverde snoertje via de USB-poort van je computer op te laden. De Jabra Rox Wireless gebruikt dezelfde aansluiting als mijn Sony e-reader en die heeft een iets langer kabeltje.

Jabra Rox Wireless met oorschelpjesOm de oordopjes goed in je oor te krijgen zijn er verschillende oorschelpjes te gebruiken. Deze zitten er in drie verschillende maten bij, Small, Medium en Large. Hoe het precies werkt zie je helemaal in de video onderaan in het bericht.

Jabra Rox Wireless verschillende dopjesOok heb je verschillende maten qua oordoppen, ook weer Small, Medium en Large. Je moet echt even goed uitproberen welke maat goed voor je is. Je merkt namelijk als je de juiste maat hebt gevonden dat het geluid veel beter is.

Jabra Rox Wireless accessoiresHierboven zie je alle accessoires op een rij. Kabeltje, dopjes, schelpjes en een opbergzakje. Uiteraard zit er een handleiding bij over hoe je onder andere moet connecten met bijvoorbeeld je iPhone.

Wat vinden we van de Jabra Rox Wireless?

Het was eerst even uitzoeken hoe je precies de Jabra Rox Wireless moest syncen met onder andere de iPod en iPhone maar daarna werkte het wel. Je moet wel een paar trucjes weten om te syncen als de Jabra bekend is met je iPhone (5 seconden de middelste knop van de afstandsbediening indrukken). Het geluid is perfect en met de speciale Jabra app zelfs nog beter. Wat opvallend is, is dat als je de verschillende maten oordoppen uitprobeert je ook een ander geluid krijgt. Passen de dopjes niet goed dan krijg je een blikkerig geluid, passen de dopjes goed dan heb je een super muziek gevoel in je hoofd. Anders dan met bijvoorbeeld de Jabra Revo Headphone. Op mijn iPod heb ik de Jabra Rox ook gesynct. Hierbij moet ik wel aangeven dat je dan geen FM-ontvangst hebt. Je moet dan een bekabelde headphone hebben, maar goed tegenwoordig luister je amper meer FM-radio maar gewoon internetradio. Kort gezegd, de Rox Wireless is weer een superfijn product van het Deense merk Jabra!

De prijs en dergelijke

De Jabra Rox Wireless heeft een adviesprijs van 129,95. De Jabra Rox Wireless is zowel in wit als zwart verkrijgbaar.

(21 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-11-13 No articles on this date.