De Verhalenvertelster door Jodi Picoult

Een nieuw boek van Jodi Picoult dat moest ik gewoon lezen en zonder te kijken waar het boek overging ben ik het boek ‘De Verhalenvertelster’ gaan lezen. Al snel bleek het een bijzonder boek te zijn en al helemaal rond deze tijd met de dodenherdenking en bevrijdingsdag. Het verhaal laat namelijk zien hoe het was in de concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Over het boek: De Verhalenvertelster

Het boek begint met het verhaal van Sage. Sage werkt in een bakkerij, ze maakt de lekkerste broden. Op een dag raakt ze bevriend met Josef, een vaste klant van de bakkerij. Josef, inmiddels al ver in 90, wil dat Sage hem helpt met sterven. Hij vindt namelijk dat hij het niet verdient om te sterven. Waarom?

hij werkte als Duitse man op een hoge functie in Duitse concentratiekampen. Sage raakt daarmee in de knoop, hoe kan zo’n aardige man die gruweldaden kunnen hebben gedaan en zelf is Sage van Joodse afkomst. Sage hoort verhalen van twee kanten. Van Josef en haar oma Minka, die het concentratiekamp als enige van haar gezin heeft overleeft omdat zij zo goed Duits spraak als Poolse Joodse. Sage staat in tweestrijd moet zij Josef aangeven of toch helpen met sterven.

Wat vind ik van het boek?

Net als andere boeken van Jodi Picoult is dit boek uit verschillende oogpunten beschreven. Het begint met het verhaal van Sage, en daarna worden ook de verhalen van Josef, Minka en Leo (een federaal agent) verteld. Tussendoor lees je het verhaal van de verhalenvertelster. Een verhaal wat een Joods meisje aan een Duitse officier vertelt. Wat een ongelofelijk mooi boek is dit. Het was ook heel toevallig dat ik het rond deze periode ben gaan lezen. Het laat denk ik wel een reƫel beeld zien over de tweede wereldoorlog en hoe het er aan toeging in concentratiekampen. Ik zou zeggen dat de verhalenvertelster een echt must read is.

Titel: De Verhalenvertelster
Auteur: Jodi Picoult
Uitgever: The House of Books
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789044341997
Genre: Roman
Winkelprijs: 18,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(23 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.