De Helende Kracht van Do-In door Lilian Kluivers

Do-in? Tot voor kort kende ik het niet. Eigenlijk door een artikel in de Happi Body kwam ik er mee in aanraking. Bij het zien van de foto’s van de oefeningen dacht ik van dat doe ik wel even, even kijken of ik wel lenig ben. Helemaal niet dus. Wel merkte ik enig effect. Welk effect is moeilijk te beschrijven maar het was in ieder geval positief. Kortom ik wilde me wel verder verdiepen in ‘Do-In’ en bestelde het boek van Lilian Kluivers. Het boek was al sneller dan ik verwachtte binnen. Tijd om me er in te verdiepen.

Do-In artikel in Happinez

Wat is Do-In?

Do-In is een bewegingsvorm uit Japan en lijkt op yoga. De bewegingen zijn een combinatie van oefeningen, strekkingen en ademhalingstechnieken die zich richten op het bevorderen van gezondheid en het herstellen van evenwicht (yin-yang). Door het strekken en bewegen van de rug en ledematen worden bepaalde meridianen (energiestromen) in het lichaam geopend. Deze strekkingen worden op een langzame manier uitgevoerd zonder te forceren en waar je zelf je eigen grenzen bepaald.

Wat zijn de effecten van Do-In?

* Soepeler worden van pijnlijke spieren en gewrichten
* Betere doorstroming bij stagnaties (bijvoorbeeld koude handen)
* Verbetering van de spijsvertering
* Meer energie, verminderen vermoeidheid en lusteloosheid
* Verhoging van de weerstand

Over het boek: De Helende Kracht van Do-In

Het boek is ingedeeld in drie delen: houdingen om de meridianen te strekken, andere aspecten van Do-In: zelfmassage, adem en meditatie en Do-In programma’s. In het eerste deel, houdingen om de meridianen te strekken, leer je de verschillende meridianen te kennen, zie je welke meridianen gerelateerd zijn aan elkaar zoals bijvoorbeeld de long en dikke darm. Dit leer je vooral in de intermezzo’s. Tussendoor krijg je de verschillende oefeningen die bij bepaalde kenmerken horen zoals concentratie, doorbloeding en spijsvertering. De oefeningen zie je allemaal op foto’s. Als dit niet voldoende is kan je overigens ook nog een dvd bestellen. In het tweede deel leer je de andere aspecten van Do-In kennen zoals de zelfshiatsu om door middel van massage je energiestromen te verbeteren en wat goed ademen is. Deel drie zijn Do-In programma’s een kort en krachtig programma en een lang programma voor rust en energie.

Over Lilian Kluivers

Lilian Kluivers geeft Do-In lessen en shiatsu massages. Daarnaast is zij journaliste en schrijft over onderwerpen zoals acupressuur, yoga en voeding. Het is haar passie om de Oosterse wijsheden over het lichaam toegankelijk te maken voor iedereen.

Wat vind ik van het boek?

Ik heb het nog niet van voor naar achter bestudeerd, maar al wel door gebladerd. Er staat heel veel informatie in en voldoende oefeningen. Ik denk zeker dat de oefeningen helpen om bijvoorbeeld meer energie te krijgen. De oefeningen uit de Happi Body hadden sowieso al wel effect op mij.

Titel: De Helende Kracht van Do-In
Auteur: Lilian Kluivers
Uitgever: Driehoek
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789060307267
Winkelprijs: 24,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(157 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.