Sneak Peek April 2014

orchideeën
Ook April is weer voorbij. Kijk mee wat ik deze maand heb gedaan. Het begon onder andere met deze twee orchideeën. Mooie planten en vooral die kleuren van die bloemen. Hier word ik gewoon blij van! Kijk mee waar ik de rest van de maand blij mee was!

Persoonlijk:


tulpen narcis
Nog meer kleur in de tuin bij mijn vader. De tulpen en narcissen bloeien uitbundig!

klaslokaal Happinez  Happi Body grazia
Nu nog voor een leeg leslokaal, maar hier moest ik voor mijn collega’s een presentatie geven. Dan krijg je wel even de bibberen, maar uiteindelijk was mijn deel van de presentatie het leukst volgens de collega’s (en was dus goed gegaan).

Een luie zondag met de Grazia en Happi Body op schoot. Soms heb je die ‘lazy days’ wel nodig. Ik wel tenminste.

quote Happi Body
Mooie quote uit de Happi Body:

Laat het idee los dat je iets moet worden, je bent al een meesterwerk.
Je kunt niet nog beter worden.
Het enige wat je hoeft te doen is dit beseffen.

Tumblr award bloemen ElleKoot.
Tada, mijn eerste Tumblr award. Ik heb vijf blogposts gehaald op LilleDamePhoto. Hierop komen de foto’s die ik maak met de challenge FMS Photo a Day. Wat overigens heel leuk is om te doen. Elke dag weer een nieuw onderwerp om te fotograferen.

Deze bloemen kwam ik ’s ochtends vroeg op weg naar het station tegen, vandaar ook een beetje donkere foto nog. Ik vond die kleuren zo vrolijk op de vroege ochtend. Genieten dus!

Bobby paarden in Mechelen
Waarom moet ik nou op de foto, je weet na 16,5 jaar toch wel dat ik dat niet wil!

amstel gold race brutselbos na zo'n 5 jaar
Eerste paasdag zijn we naar Zuid-Limburg vertrokken. Daar werd de Amstel Gold Race gereden. Het was in ieder geval heerlijk weer!

Vijf jaar geleden heb ik bij de NS een bos gewonnen. Nu we er toch dichtbij waren zijn we er even gaan kijken en ja hoor, mijn bos, het Brutselbos, staat nog steeds op de kaart!

trein vertraging driebergen
De laatste volle week van april was het weer raak met vertragingen. Eerst een spoorloper, die gelukkig snel gevonden werd waardoor ik slechts een kwartier vertraging had. Daarna blikseminslag. Dat was drama, vanaf Driebergen reed er niets meer. Gelukkig heeft Michel me nog opgehaald want ook de bussen zaten al helemaal vol.

Moestuin:


moestuin in de moestuin potten
Moestuin foto’s mogen natuurlijk niet ontbreken. Aan het begin van de maand april stond het er zo bij. In de grote bakken begint het goed te groeien en op de rest van de balkon is er al wat uitbreiding zichtbaar in verschillende potten.

maarten's moestuin kruiden in de keuken
Deze tomaatplantjes had Michel besteld, via de VPRO. Het is als promotie gebruikt voor Maarten’s Moestuin van schrijver Maarten ’t Hart.

De dille en de peterselie in de kartonnen potjes doen het prima, nog even en de echte vorm van de blaadjes komen er in.

Sla wordt groot! Eerste kopje sla
Zie eens hoe groot mijn sla is geworden! Zo trots op mijn minituintje!

Het eerste kropje sla gesneden uit de tuin. Het heeft de nachtvorst overleefd (maar wat wil je, mijn moestuin staat op het balkonnetje van onze zolder. Het kropje sla was precies genoeg voor twee personen. Zo gaaf om eigen gekweekte groenten te eten.

plaksla vers uit de tuin
Ook de pluksla is klaar om geoogst te worden. Pluksla is echt handig om even te plukken voor extra beleg bij het broodje.

Food:


brioche deeg brioche brood
Er werd ook gebakken. Ik maakte een brioche brood en zowaar was het goed gelukt en nee, ik maakte het niet met de broodbakmachine.

kemiri noten toko sin rijsttafel
Omdat we op zondagmiddag onverwachts richting Doorn gingen zijn we daarna gelijk doorgereden naar Toko Sin in Driebergen. Daar vond ik kemiri noten en kozen we natuurlijk voor een Indisch menu. Heerlijk!

ingrediënten notenburger notenburger in de pan
Vegetarische burgers, kan dat? Ja dus! Lekker? Mwah, het is anders eerder gezegd.

kwekkeboom kroket kesbeke by lucas rive
Hoe verschillend kan het eten zijn op de Culiperslunch. Een Kwekkeboom kroket versus een gerecht van topchef Lucas Rive… Wat zou jij kiezen?

bram laadde frietjes salie-mayonaise
Fijn, een treinstoring als je naar huis wilt. Gelukkig kwam ik treinbekenden tegen en met zijn viertjes zijn we eerst maar een frietje gaan eten bij Bram Ladage. Maakt het wachten op een rijdende trein een stuk makkelijker.

Salie-mayonaise gemaakt wat past bij de Saltimbocca Burgers die hieronder staan

burgers in de maak saltimbocca burgers
Burgers in de maak met salie, gegrilde rode paprika, knoflook etc er in.

Het resultaat: Saltimbocca Burgers met salie-mayonaise en parmaham. Echt goed gelukt.

Yvestown onaf spices
Een leuk boek van het blog Yvestown: Yvestown in de keuken. Letterlijk een kijkje in andermans keuken. Leuk concept!

Sauzen uitproberen van OnOff Spices. Goed om te weten is dat deze woksauzen 100% biologisch zijn en zelfs glutenvrij en geschikt voor vegetariërs zijn.

zilveruitjes high tea Kees en Sien
Help! Zilveruitjes snijden. Het zijn maar kleine uitjes, maar je gaat er van huilen. Snap wel waarom het uit een potje zo handig is, maar eigenlijk zijn deze verse zilveruitjes veel lekkerder.

Dit was zo’n geslaagde high tea bij Theehuis Kees & Sien. In plaats van een etagère met hapjes kregen we planken met hartige en zoete hapjes en zo lekker!

mini margrethe beslagkommetjes deeg maken
Hoe leuk zijn die mini Margrethe beslagkommetjes van Rosti Mepal. Ze zijn bedoeld als eierdopjes.

Een workshop tartelettes maken bij Petit Gâteau. Dit is mijn deeg.

tartelettes
Mijn zelfgemaakte creaties van de Petit Gâteay, Rosti Mepal bakworkshop. Een tartelettes met lemon curd, frambozen met crème pâtissière, abrikozen met clafoutis en chocolade! Ze zien er toch professioneel uit, al zeg ik het zelf!

peren chocolade taartjes bakken
Deze tartelette mochten we proeven tijdens de bakworkshop. Ik koos deze peren-chocolade tartelette.

Iets zegt me dat ik toch wat meer met bakken moet gaan doen. Heel vreemd.

brood bakken start brood bakken deeg
Brood bakken, met de hand doe ik dat niet zo vaak, maar nu met het nieuwe boek van Paul Hollywood moet ik het wel weer eens proberen. Al is het al wel de tweede keer dat ik deze maand een brood bak. Begin deze maand maakte ik nog het brioche brood a la Donna Hay.

brood bakken vlecht melkbrood vlecht
Nou ik mag zeggen dat het brood gelukt is. Mooi gerezen en fijn van smaak. Precies goed. Ik mag dus wel vaker brood bakken.

uitsteekvormpje taart maken dus ijs gulpen
Pas had ik nog de Dr. Oetker bakworkshop en kreeg ik van alles mee om thuis ook aan de slag te gaan. Deze uitsteekvormpjes zaten er niet bij, maar de Albert Heijn had deze uitsteekvormen en ook nog eens met 25% korting. Kortom mee in het mandje.

Het eerste ijsje van het jaar. Traditiegetrouw tijdens de Amstel Gold Race gekocht in Gulpen bij La Bruschetta da Michele e Charlotte.

toko sin oceanspray fruitmand
Die vertraging bracht ook iets goeds, nu waren we dichtbij Toko Sin en kochten daar een fijne maaltijd.

Deze fruitmand was bij de buren bezorgt. Leuk als het dan ’s avonds op je staat te wachten na gedoe met de trein en helemaal doorweekt thuis te zijn gekomen. Er is overigens niemand ziek hoor, deze mand is van OceanSpray. Er is weer een nieuwe smaak, multifruit, op de markt.

(51 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-18 No articles on this date.