Slim Horloge: Pebble

Slim Horloge: Pebble
Een slim horloge, steeds meer merken hebben er één. Zijn ze wel zo slim? Mijn vriend heeft er ook één een Pebble, besteld in Amerika en via Singapore naar Nederland gekomen. Eigenlijk is het gewoon een horloge en de slimmigheid halen de smartwatches via een bluetooth verbinding van je telefoon. Kijk mee wat het nu eigenlijk kan.

De Pebble

De Pebble krijgt pushmeldingen van verschillende apps, die je zelf kan instellen, bijvoorbeeld Facebook, Instragram of e-mail meldingen of bijvoorbeeld meldingen van onze HomeWizzard. Via een trilling en een berichtje zie je dat dus op je telefoon. Verder kan je er bijvoorbeeld kleine spelletjes opzetten en verschillende horloge ‘faces’ (horlogewijzerplaten). Het scherm van mijn vriend’s Pebble is nog monochrome e-Paper, dat is dus hetzelfde soort scherm als een e-reader. De accu van de Pebble gaat 5 tot 6 dagen mee, afhankelijk van het aantal pushmeldingen die je binnenkrijgt. Opladen gaat met een kabeltje via de usb van je laptop of computer.

Wat kan je er nog meer mee?

Naast al die notificaties die je uit verschillende apps kan krijgen kan je er ook je muziek mee bedienen die je op je telefoon hebt staan. Hij kan tijdens het hardlopen je tempo bijhouden en hij heeft een stil alarm, dus je wordt wakker met een trilling in plaats van een piepende wekker. Als je je koptelefoon met microfoon op hebt kan je via je horloge je telefoon opnemen en dus een gesprek voeren.

Hieronder zie je een video van Pebble en wat het dus allemaal kan:

Hebben?

Aan de ene kant vind ik het wel een leuk hebbedingetje, aan de andere kant zou ik gek worden van alle notificaties. Ik hoef eigenlijk niet a la minuut te weten dat er bijvoorbeeld iets gepost is op Facebook. Door zo’n notificatie lijkt me dat je gelijk wilt weten wat er gebeurt en ben je weer afgeleid van waar je mee bezig was. Het lijkt me wel leuk als de Pebble meer ‘girly’ wordt, nu is het echt nog wel zo’n mannenhorloge en een kleurenscherm. Een Pebble kost trouwens tussen de 150 en 249 dollar, afhankelijk van de bandjes en dergelijke. Daarbij komen natuurlijk ook nog de verzendkosten en de eventuele invoerrechten.

(15 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “Slim Horloge: Pebble

  • dinsdag, 22 april 2014 om 11:54
    Permalink

    Wat er nog meer kan met de pebble, je hebt ook apps ervoor. Zoals buienradar, trein en foursquare. Zo kan je dus zien of er regen komt op je arm . Of welk perron je moet hebben met de laatste vertrektijd om je trein te halen. En met Foursquare kan je eenvoudig inloggen waar je bent. Alle sport apps laten zien hoe lang je bezig bent met gemiddelde snelheid en nog meer. Wat ikzelf wel handig/leuk vind is de watchfaces met locatie en actueel weer.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.