HEMA Kweekkistje Sla en Kruiden

HEMA Kweekkistjes Sla en Kruiden
Opeens heb ik de moestuinkriebels te pakken. Zou het zijn omdat het vorige week zo mooi weer is geweest? Een perfecte tuin om een moestuin te maken heb ik niet, te klein en zelfs op het noorden, maar ik heb wel een balkon op het zuiden. Kortom plek om een mini-moestuin te maken. Bij de Intratuin heb ik een tuintafel en wat zaden gekocht en bij de HEMA kwam ik deze leuke kweekkistjes tegen, één met verschillende soorten kruiden en één met verschillende soorten sla. Die moesten ook in mijn mandje. Gaat het allemaal nog wel op mijn balkonnetje passen?

HEMA Kweek kistjes Sla

HEMA Kweekkistje Sla

Het eerste kistje is het kweekkistje met de sla. Sla lust ik wel, maar meestal heb ik gewone kropsla. Van mijn vader kreeg ik wel eens een vers gesneden kropje sla uit zijn moestuintje mee en dat proefde je echt zo goed. Kortom dit kistje wilde ik wel heel graag. Ik had geluk want bij mijn HEMA had ik het laatste kweekkistje sla (maar wie weet komen ze nog). In het kistje zit een bak van plastic, potgrond en vier zakjes met zaadjes voor verschillende soorten sla namelijk rucola, rode sla, pluksla en mosterdsla. Kortom echt heel verschillende soorten sla. Inmiddels heb ik de sla gezaaid zoals je misschien op de laatste foto hebt gezien. Wat kan het zaad van de verschillende soorten sla er zo anders uit zien. Ik weet nu niet of de kweekkistjes groot genoeg zijn als de sla gaat groeien. Misschien moet ik nog wel uitbreiden naar andere kistjes.

HEMA Kweek kistjes Kruiden

HEMA Kweekkistje Kruiden

Het tweede kweekkistje is een kistje vol kruiden. Ook in dit kistje zit een binnenbak van plastic, potgrond en vier verschillende zaden voor kruiden. In dit kistje ga ik basilicum, bieslook, oregano en peterselie kweken. Wat gaat hier straks van uit…? Als het allemaal een beetje lukt heb ik straks verse kruiden van eigen tuin op tafel!

HEMA Kweekkistjes wanneer naar buiten?

Aanwijzingen op de verpakking

Natuurlijk moet je de aanwijzing op de verpakking lezen. Eigenlijk best duidelijk. Zo te zien mag het al best naar buiten, alleen wel oppassen voor vorst. Het kan natuurlijk nog wel koud worden. Het is dan ook pas maart.

HEMA Kweek kistjes potgrond uitleg

Achtergrondinformatie

Voor de liefhebbers die echt alles willen weten, op de binnenkort van de verpakkingswikkel lees je nog alles over hoe de potgrond is opgebouwd.

HEMA Kweek kistjes Sla zaadjes

Groeien maar!

Inmiddels zijn de zaden uit beide kistjes gezaaid en kan het gaan groeien. Het zijn natuurlijk kweekkistjes, dus als het groter gaat worden, zullen de plantjes wel in andere bakken terecht moeten komen. Lijkt mij dan. Dat zie ik in ieder geval tegen die tijd wel, eerst moet het maar gaan groeien!

Wat kost het?

Een kweekkistje kost 8,95. Je krijgt dan een houten kistje met een plastic binnenbak, potgrond en vier soorten zaad. Krijg jij al zin om een eigen moestuintje te beginnen?

(130 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-21 No articles on this date.