Sneak Peek Februari 2014

Vissen Driebergen-Zeist stationEinde van de maand weer en weer tijd voor een Sneak Peek… Een paar foto’s ben je misschien al tegengekomen in de plogs die ik sinds kort maak. Een plog is overigens een fotodagboek van wat je op een hele dag zo’n beetje doet. Deze maand in ieder geval weer genoeg leuks meegemaakt, kijk maar mee. O ja bovenstaande foto heb ik gemaakt in het tunneltje onder de sporen van Driebergen-Zeist station. Ik vind die muurtekeningen zo mooi daar!

Persoonlijk:
Wolky's uit Hasselt Flow Special
Een beetje donkere foto, maar ben heel blij met de schoenen. Deze Wolky’s hebben het een dag volgehouden met mij (of ik met de schoenen) en dat is dus fijn, heb lastige voeten wat betreft schoenen. De schoenen kocht ik trouwens op de laatste dag van de solden in Hasselt (België), echt een superkoopje… Zo’n 100 euro bespaart op de originele prijs!

Heerlijk de Flow, lekker bladeren, wat scheuren, lekker lezen. Deze Flow special is weer superdik.

Pom Amsterdam sjaal werkkamp homemade maand-agendaDeze POM Amsterdam sjaal was in de aanbieding bij de Wehkamp en laat Michel nu net een bon hebben gekregen als kerstpakket. Ha een deel van die bon werd dus aan mij besteed. Fijn dat je bij de Wehkamp overigens een tijd kan bepalen wanneer het pakket bezorgd wordt, oké de kosten zijn dan ook wel hoger dan bij andere webwinkels.

Heerlijk aan het fröbelen geslagen. In Excel knutselde ik maandoverzichten in elkaar en met schaar en lijm (en nog wat dingetjes) maakte ik deze agenda. Klein en compact en je ziet gelijk alles wat je de hele maand voor de boeg hebt.

op de pont naar de HEMA Deze maand mocht ik ook naar de HEMA Pressday (voor meer foto’s kijk je naar de plog van die dag). Het hoofdkantoor van de HEMA ligt aan de overkant van het IJ. Dat werd dus met het pontje naar de overkant. Je kan overigens ook met de bus, maar goed met de pont doe je niet zo vaak en bovendien het is gratis (ik weet het, ik ben een echte Nederlander).

HEMA impressie Goodiebag HEMAEen impressie van de ‘fröbelhoek’ op de HEMA pressday.

Enigszins beteuterd vertrok ik van de HEMA pressday met een kleine goodiebag met beautyspulletjes voor 15-jarigen. Uhm wat moet ik er mee… Ach Britt weet er wel raad mee!

trein loungebank asbak treinEens een keer een andere stoptrein richting huis. De vernieuwde dubbeldekkers met zelfs een loungebank en wifi. Ja echt wifi in de stoptrein naar Veenendaal!

Wat me wel opviel is deze deurknop. Revival van de asbak in de trein?

aanloopjes Niki friday on my mindLangs Niki Kleding & Kado kwam ik al vaker en eindelijk eens naar binnen gegaan. Kijk eens wat ik kocht in de uitverkoop: een POM Amsterdam sjaal, een Francis & Pi sjaal en een winterjas van Friday on My Mind.

Het label van Friday on My Mind is toch al om blij van te worden!

fröbelen met knoopjes zelfgemaakte choukaMet knoopjes, naald en draad, jeansstof, karton en lint aan het fröbelen geslagen.

Het eindresultaat is een ‘chouka’ geworden, na idee van het merk Francis & Pi. Misschien wat kleiner dan het origineel, maar wel een ‘chouka’ (oftewel sjaalbroche) met mooie herinneringen.

huishoudbeurs sushi tasNa een vol station Amsterdam RAI even de rust opzoeken in de perskamer op de RAI tijdens de Huishoudbeurs.

Deze tas zit vol spullen om sushi mee te maken. Op de Huishoudbeurs gekocht bij de stand van Amazing Oriental.

goodiebags hhbMet deze shopper van De Huishoudbeurs vol leuke foodiedingen en nog een tas van Amazing Oriental gingen we weer richting huis. Lekker via een omweg treinen naar huis. Zo zie je nog eens wat van Nederland.

Food:
gave boodschappentas van delhaizeHoe gaaf is deze boodschappentas van DelHaize met de opdruk I Am A Foodiebag (please feed me). Ondanks dat ik al genoeg boodschappentassen heb kon ik deze echt niet laten hangen.

magazines, kookboeken en kaartjes worteltaart van de HEMAZo leuk, weer een stapeltje kookboeken, kookmagazines en kookkaartjes opgehaald bij mijn vader. De kookboeken kreeg ik om te reviewen, de kookmagazines kreeg ik omdat ik bij die betreffende supermarkten eigenlijk nauwelijks kom (en mijn vader wel) en van mijn broer kreeg ik deze receptenkaartjes. Leuk!

Proeven, worteltaart van de HEMA op de HEMA pressday. Lekker en de groentensapjes trouwens ook hoor!

koekjes bakken spullen klaar zetten en koekjes bakken afOmdat ik best vroeg thuis was van de HEMA pressday kon ik lekker koekjes bakken. Het werden Appel-Karamelkoekjes. De ingrediënten zaten in een leuke weckfles die ik als kerstcadeautje kreeg.

Jamie magazine op de mat dieet coke cherry proberenLeuk om te struikelen over de nieuwste Jamie Magazine. Net voor oud en nieuw nog een bon opgestuurd wat in een kookboek waarmee je een gratis exemplaar kreeg en opeens lag ie daar op de mat. Onverwachte dingen blijven leuk!

Deze Diet Cherry Coke nam ik mee bij Carrefour uit het USA-vak. Wat een verschil met de Nederlandse. Ook het is Diet Coke dat is al anders, maar dit was me een partij zoet… Heb toch de voorkeur dan voor de Nederlandse Cherry Coke met veel blokjes suiker.

Eetmaatje Vulling risolles makenHet Eetmaatje uitproberen. Ik had dus teveel. Zijn we dan van die kleine eters?

Op zaterdag al begonnen met het eten voor zondag, het regende toch. Dit werd de vulling voor de risolles, dat zijn flensjes gevuld met groente en vlees die gepaneerd en wel even gefrituurd worden, een Indische lekkernij.

lopende band werk risolles risolles gevouwen en welRisolles maken, lastiger dan je denkt. Michel bakte de flensjes en ik deed de vulling er op, vouwde de risolles en paneerde ze. Lopende band werk!

Gevouwen en wel, gelukkig ging het steeds beter. Wat scheuren flensjes snel zeg!

risolles gebakken indische saucijzenbroodjesMichel bakte de risolles in de olie. Hier komen ze vers uit de olie. Even afkoelen en aanvallen!

Een week later maakte ik deze Indische saucijzenbroodjes. Ook heel erg lekker!

Boekje van collega Foodie TekstDit boekje “Chocolade” van Le Cordon Bleu kreeg ik van een collega. Ze maakte er nooit iets uit en misschien ook wel een stille hint om nog meer chocolade fudge te maken?

Een echte foodie-tekst in dit lijstje:

Sleep
Breathe
Read
Eat
Drink
Hug
Snuggle
and
Be Merry

Japanse messen testenVan deze messen gaat een foodie-hart toch sneller slaan? Deze drie echt Japanse messen mocht ik testen. Dat wordt een doosje pleisters aanschaffen, zo scherp zijn de messen.

(59 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-23 No articles on this date.