Lekker Automatisch: Home Wizard

Home Wizard basisset
Pas geleden waren de batterijen op van onze brandmelders en toen bleek eigenlijk dat onze brandmelders over hun ‘houdbaarheidsdatum’ heen waren. Ja, ook brandmelders hebben een houdbaarheidsdatum. Op zoek naar nieuwe brandmelders, Michel had al wat op het oog en dit was eigenlijk de gelegenheid om het aan te schaffen: De Home Wizard.

Home Wizard iPad app

Wat is een Home Wizard dan?

De Home Wizard is een kastje waarmee je draadloos verschillende dingen kan aansturen via je smartphone, tablet of via je webbrowser. Je kan er je licht mee automatiseren, je kan op notificaties krijgen over de status van je brandmelders en of je deuren open zijn geweest. Verder kan je er een soort eigen weerstation er mee maken met allerlei metertjes, kan je er een Foscam webcam op aansluiten, kan het de warmte in je huis regelen, stroomverbruik van apparaten in de gaten houden en kan je op afstand je Somfy rolluiken naar beneden of naar boven doen.

Home Wizard iPhone app

Wat we hebben aangesloten?

Inmiddels hebben we de Home Wizard al weer in gebruik en zijn begonnen met een basisset met het basisstation, 2 stekkerdoos schakelaars, 2 thermometers, 2 rookmelders en een afstandsbediening. Daarmee hebben we geautomatiseerd dat de lamp in onze tuin en binnen een lamp aangaat wanneer wij willen. In de trein kan ik dus al aangeven dat het licht aan moet. Scheelt weer een boel gepruts met sleutels. De thermometers gebruiken we voor buiten en binnen en de rookmelders hangen te hangen en hopelijk geven ze nooit een notificatie terwijl we ergens anders zijn (en ook niet als we thuis zijn hoor). Die automatische bediening van lampen is echt handig!

Uitbreiding

Inmiddels hebben we het uitgebreid met drie extra schakelaars. Deze schakelaar wat overigens gewoon het klik-aan-klik-uit systeem is wat je ook bij verschillende bouwmarkten kan kopen en hebben we een drukknop op afstand erbij waarmee je gewoon een lichtknop hebt waarmee je weer een klik-aan-klik-uit schakelaar mee aan kan zetten. Je pakt ook niet altijd je iPhone om het licht aan te doen.

Conclusie

Heel handig dat kastje, nooit meer in een donkere tuin aankomen. Lampen die qua stekkers op een moeilijke plek zitten nu wel kunnen bedienen. Handig!

(33 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “Lekker Automatisch: Home Wizard

  • maandag, 17 februari 2014 om 11:05
    Permalink

    Inmiddels nog meer uitbreiding aangeschaft. Een deurbel, zo weet je ook als je er niet bent dat iemand aan de deur is geweest. Een bewegingsensor, dan gaat de lamp in de tuin aan als je er bent, ook krijg ik een melding op mijn iPhone als er op bepaalde tijdstippen beweging is. En als laatst ook een deurcontact, zo weet ik of de deur open gaat en dan kan er een lamp aan. Je kan zoveel dingen met elkaar koppelen, eigenlijk veelste leuk en verslavend. Zo zag ik nu ook weer dat de gong ook weer aangestuurd kan worden 🙂 De weer gegevens zijn overigens af te lezen op de pagina van de vogelcam.

Reacties zijn gesloten.

Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.