Sneak Peek Januari 2014

culinaire scheurkalender
Zo dat gaat snel, de eerste maand van 2014 is ook al weer voorbij, tijd voor een sneak peek van Brutsellog en LilleDame. Dit jaar is deze rubriek verhuisd van Brutsellog Culistyle naar LilleDame, een betere plek voor de persoonlijke foto’s die vaak niet eens over ‘food’ gaan. De foto’s zijn verdeeld tussen persoonlijk en food. In ieder geval kijk even mee wat ik in januari (en een klein deel van december) heb beleefd…

Persoonlijk:
crosstrainer veel fruit
Goede voornemens dit jaar, fitter worden en wat afvallen. Het is natuurlijk wel poging nummer weet ik hoeveel, ga ik het volhouden ook als na al die vakantiedagen rond kerst en oud&nieuw voorbij zijn en het normale werkritme weer gaat beginnen. In ieder geval zijn we begonnen met fruitsmoothies, lekker!

schoteltje aan de muur roos strand
Met kerst kreeg ik een kop en schotel met vogelvuur als cadeau. Dat moet natuurlijk opgehangen worden. Via internet zag ik het idee om het kopje aan het schoteltje vast te lijmen en zo geschiedde.

Net iets voor oud&nieuw zijn we naar Scheveningen geweest, wandelen op het strand, langs de branding. Idioot druk was het, maar langs de branding wat minder. Daar had iemand een bosje rozen neergelegd. Ik vond het zo’n mooi plaatje!

mooie quote flow scheurkalender: fout is gewoon één van de manieren waarop je iets kunt doen koud op het werk
Dit vond ik wel een mooie quote op de nieuwe Flow Scheurkalender van 2014: fout is gewoon één van de manieren waarop je iets kunt doen.

Eerste werkdag in het nieuwe jaar en het was me een partij koud. In de hele periode dat het gebouw dicht was heeft de verwarming uitgestaan en dan duurt het even voordat de ‘kantoortuin’ is opgewarmd. Dan maar de poncho omdoen.

bobby in zijn mandje fietslampjes van de ANWB
Nu is Bobby dan echt 16 jaar. Hier lekker lui in zijn mand, met een deken erover. Zowaar kijkt hij eens langer in de camera!

Zo handig fietslampjes van de ANWB shop. Deze kreeg je als je je oude ledenkaart inleverde. Beter dan in de prullenbak gooien en die lampen zijn handig voor op bijvoorbeeld de mountainbike.

Flow Magazine Bobble
Leuk Flow Magazine was er weer, snel op de terugweg naar huis gescoord bij de Bruna op Utrecht Centraal. Ik had nog een mazzeltje ook, deze keer kostte de Flow 5 euro in plaats van 6,95. Leuk!

Deze Gouden Bobble won ik met een Facebook actie van de Bijenkorf. Geen deel en like actie (daar houd ik niet van), maar met een slagzin. Je kon deze of een burgundy kleur (heel donker rood, afgeleid van een wijnkleur). Mijn slagzin was simpel: Met een Bobble vol zuiver water, gebruik ik geen plastic flesjes meer! Ecologisch, geen afval meer en toch zuiver water!

tropenmuseum nespresso uitje
Op een grijze dinsdagochtend richting Amsterdam gegaan, het Tropenmuseum om precies te zijn. Daar werd de nieuwe smaak van Nespresso gelanceerd. Bij binnenkomst werd er uiteraard direct een kopje Nespresso aangeboden. Ik koos voor een cappuccino van de Nespresso Caramelito smaak, zo met verse melk is die lekker.

trein rijdt toch warme handschoen
Op de terugweg leek het er op dat mijn trein niet reed, maar gelukkig kon ik gewoon naar huis zonder enig probleem. De berichtgeving in de trein en app waren kennelijk niet goed.

Food:
brownie bij columbus groentesoep verspakket
In Scheveningen zijn we nog even bij Columbus geweest en natuurlijk was het daar net als op het strand idioot druk, er moest zelfs extra personeel bij komen om alles uit te serveren. In plaats van appeltaart met slagroom, namen we brownie bij de chocolademelk met slagroom.

Leuk, bij de Albert Heijn hebben we een verspakket voor groentesoep meegenomen. Zelf alles snijden in plaats van een zakje voorgesneden soepgroente. Leuk om op een zondag te doen.

bananensoesjes in de maak Bananensoesjes klaar
In het Engelse kooktijdschrift Easy Cook zag ik een basisrecept voor ‘profiterolles’ staan, ernaast stonden diverse vullingen, die combineren en extra een chocodip erbij en je hebt de allerlekkerste bananensoesjes. De soesjes heb ik niet alleen gemaakt, maar samen met Michel en Britt. Leuk om samen te doen! Het recept van de bananensoesjes staat natuurlijk op Brutsellog!

Mandjes Indonesisch Stoofpotje Stapleton Yoghurt
Nostalgie! De mandjes met Indonesische maaltijden zijn weer terug bij de Albert Heijn. Niet meer van Lonny, maar eigen merk. Dit moesten we toch maar eens proberen. Hoe het was zie je hier.

Deze yoghurt mocht ik testen voor Brutsellog, alleen dacht ik dat het niet meer kwam, maar toch nog, een hele grote doos met deze drie verschillende smaken van Stapleton. Ben er benieuwd naar!

pastel goreng voor het bakken pastel goreng na het bakken
Vaak vind ik het een crime om weer de boodschappenlijstjes te verzinnen, wat moet er weer gegeten worden. Deze keer was het makkelijk, mijn oog viel op de Pastel Goreng uit het boek Boekoe Bangsa. Gemaakt op ons gemak op een vrije zaterdag en het resultaat mocht er wezen. We gaan het denk ik nog eens een keer maken. Benieuwd naar het recept? Kijk dan hier.

spekkoek in de maak laagjes spekkoek
Michel maakte op verzoek van collega’s spekkoek en jeetje wat was deze goed gelukt. Mooie laagjes en zo lekker. Jammer genoeg waren de koektrommels helemaal op.

indische hachee bouillon trekken
Het weekend van de pastel en spekkoek was echt een Indisch weekend. De Indisch hachee kon dan ook niet uitblijven.

Bouillon zelf trekken, dat doe ik eigenlijk niet. Ik ben dan wel zo’n gemaksmens en gebruikt gewoon bouillonblokjes. Bij de kookworkshop bij Kookmeesters moest de bouillon wel helemaal vanaf nul gemaakt worden. Wachten en geduld hebben dus.

thais soepje klaar spekkoek en mozart kugeln
Het soepje wat ik samen met twee andere collega’s heb gemaakt bij de kookworkshop bij Kookmeesters. Niet volgens recept maar helemaal ons eigen gang gegaan en eigenlijk smaakte het wel oosters (Aziatisch koken was overigens het thema van de kookworkshop).

Als hapje kregen we nog spekkoek toe bij de kookworkshop. Er was veel te veel dus nam een collega het mee. De volgende dag spekkoek met Mozart kügel. Vreemde combinatie misschien maar wel lekker.

Krat vol Italiaanse producten Gebakjes van de bakker
Elke keer is het weer een verrassing wat er bezorgd wordt. Deze keer kreeg ik een krat vol Italiaanse producten om mee te koken. De bedoeling is om een pompoenlasagne te maken.

Michel is deze maand jarig geweest. Groots vieren we het niet, maar er moeten natuurlijk wel gebakjes gegeten worden. Bij de bakker deze lekkere taartjes gehaald. Lekker!

(36 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.